tiistai, 06 huhtikuu 2021 08:22

Suomen mestaruutta juhlinut Emmi Rakkolainen haluaa jatkaa kauttaan toukokuun MM-kisoissa

Kirjoittanut Markus Viljanen
Emmi Rakkolainen Emmi Rakkolainen Pasi Mennander

Keväällä 2020 Emmi Rakkolainen oli rikkonut uuden virstanpylvään urallaan, kun hänet valittiin naisten MM-kisoihin, jotka järjestettäisiin Kanadan Halifaxissa. Montaa päivää ei kuitenkaan joukkueen julkistamisesta ehtinyt kulua, kun MM-kisat päätettiin perua.

Pettymys oli Rakkolaiselle, kuten monelle muullekin, varsin suuri, kun pitkään tavoiteltu haave jäi toteutumatta. Nyt hän saa kuitenkin uuden mahdollisuuden. Naisleijonat aloitti MM-leirinsä Vierumäellä 28. maaliskuuta ja Rakkolainen on yksi ryhmän hyökkääjistä.

– Motivaatio on nyt korkealla, kun sai uuden mahdollisuuden päästä MM-joukkueeseen. Hyvällä fiiliksellä on menty eteenpäin ja aika näyttää, olenko mukana lopullisessa joukkueessa. Kanadassa olisi hienoa päästä pelaamaan, vaikka toki vielä ei tiedä, tuleeko peleissä olemaan yleisöä. Jos yleisö pääsee paikalle, niin hallissa on varmasti hyvin meteliä, Rakkolainen toteaa.

Naisleijonille on järjestetty Vierumäellä mahdollisimman optimaaliset olosuhteet, joissa ryhmän ulkopuolisten kontaktien määrä on minimoitu olemattomiin. Pelaajat majoittuivat leirin alussa huoneisiin yksin, mutta sittemmin on siirrytty kahden henkilön huonejärjestelyyn, kunhan koko joukkue oli ensin koronatestattu.

– Pystymme välttämään hyvin kaikki ulkopuoliset kontaktit. Meillä on omat ruokailutilat ja huoneet, joissa majoitumme, ovat erillään muista. Eikä hallillakaan tule kontakteja muihin. Lisäksi pukukoppi, mitä käytämme, on vain meidän käytössämme.

”Olemme olleet kaksi kertaa päivässä jäällä ja teemme sen lisäksi vielä oheisharjoituksia”

Leirillä ollaan jäällä ahkerasti ja harjoittelusta yritetään saada mahdollisimman paljon irti, sillä maajoukkuekausi on ollut erittäin repalainen, eikä yhteisiä kokemuksia ja otteluita ole juuri päässyt kertymään.

– Olemme olleet kaksi kertaa päivässä jäällä ja teemme sen lisäksi vielä oheisharjoituksia. Keskitymme siihen, miten tulevissa arvokisoissa on tarkoitus pelata. Jäällä on treenattu toistaiseksi paljon muun muassa box out -pelaamista, puolustuspelaamista ja maalille menemistä, kuvailee Rakkolainen.

Rakkolainen juhli Kiekko-Espoon kanssa Naisten Liigan mestaruutta torstaina 25. maaliskuuta, kun KalPa kaatui ratkaisevassa ottelussa. Pitkää juhlaputkea ei silti ehtinyt viettää, sillä MM-leiri kutsui vain muutamaa päivää myöhemmin. Mestaruus oli 24-vuotiaalle hyökkääjälle uran toinen, kun edellisen kerran kultainen mitali ripustettiin kaulaan keväällä 2019.

– Oli todella hienoa, että finaalit saatiin tällä kertaa pelattua. Pystyimme viemään homman vielä loppuun asti, mikä oli hieno juttu. En lähde sen enempää mestaruuksia vertailemaan, sillä molemmat tuntuivat tahoillaan erittäin hyvältä. Joukkueen kanssa ehdimme saunomassa käydä ennen kuin meistä osa lähti tänne leirille.

Naisleijonien ohjelma 2020-21

11.06.-15.06.2020:
Jää- ja testileiri, Vierumäki

27.07.-31.07.2020:
Jää- ja otteluleiri, Vierumäki

24.08.-28.08.2020:
Jää- ja otteluleiri, Vierumäki

03.11.-07.11.2020:
Jää- ja otteluleiri, Kuortane

08.02.-13.02.2021
Jää- ja otteluleiri, Vierumäki - PERUTTU

28.03-07.04.2021
MM-leiri, Vierumäki

06.05.-16.05.2021:
MM-kisat, Halifax & Truro, Kanada - PERUTTU

20.08.-31.08.2021:
MM-kisat, Kanada

Etsi sivustolta