perjantai, 23 elokuu 2019 17:52

Naisleijonilta hieno tasonnosto – Japani kaatui kolmannen erän maaleilla – Otteluraportti

Kirjoittanut Karri Kirjasuo
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Jenni Hiirikoski (vas.) ja Jenniina Nylund (oik.) onnittelivat Matilda Nilssonia ottelun avausmaalista. Jenni Hiirikoski (vas.) ja Jenniina Nylund (oik.) onnittelivat Matilda Nilssonia ottelun avausmaalista. Pasi Mennander

Naisleijonat kohtasivat perjantaina Japanin Vierumäellä Euro Hockey Tourin ottelussa. Japani tarjosi sitkeän vastuksen ja pelasi aktiivisesti taistellen sääntöjen rajamailla.

Kaksi ensimmäistä erää ei ollut Suomen parhainta peliä. Maalipaikkoja tarjoutui, mutta viimeistely ontui. Toisaalta Japani puolusti hyvin omaa maaliaan ja maalivahtipeli oli kunnossa kentän molemmissa päissä.

Ensimmäinen erä päättyi Suomen 1-0–johdossa Matilda Nilssonin nostettua läpiajosta hienosti rystyllä kiekon maalin kattoon.

Toisessa erässä Japani pääsi pelaamaan ylivoimaa ja onnistuikin luomaan muutaman vaarallisen maalipaikan. Suomen maalilla Meeri Räisänen jatkoi vakuuttavia torjuntoja. Nollapeli rikkoontui kuitenkin toisen alivoiman aikana, kun Japani iski tasoituksen avopaikasta.

Toisella erätauolla Naisleijonat ryhdistäytyivät ja kolmas erä oli tasapainoista peliä Suomelta. Viivi Vainikka lusikoi ensin maalin edestä Suomen johtoon ja Michelle Karvinen iski lopullisen niitin alivoimalla Petra Niemisen tarjoiltua maukkaan syötön maalin kulmalle.

Loppunumeroiksi kirjattiin Suomen 3–1-voitto. Suomen parhaana pelaajana ottelussa palkittiin Noora Tulus.

FIN – JPN 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)

Suomen maalintekijät:
1-0 Matilda Nilsson (Jenniina Nylund, Sini Karjalainen)
2-1 Viivi Vainikka (Jenni Hiirikoski)
3-1 Michelle Karvinen (Petra Nieminen)

Torjunnat:
Meeri Räisänen 7+8+5=20
Nana Fujimoto 9+11+12=27

Naisleijonat kohtaavat vielä Venäjän lauantaina 24.8.2019. Ottelu pelataan Keravalla kello 13 alkaen.

Kirjoittaja on Naisleijonien lääkäri.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia