keskiviikko, 21 elokuu 2019 13:41

Tshekki-ottelussa Naisleijonien parhaana pelaajana palkittu Petra Nieminen: "Venäjä on ihan erilainen vastustaja"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Petra Nieminen teki Tshekki-ottelussa kaksi maalia. Petra Nieminen teki Tshekki-ottelussa kaksi maalia. Pasi Mennander

Naisleijonien hyökkääjä Petra Nieminen uskoo, että keskiviikon Venäjä-ottelussa tarjolla on kovempi vastus kuin EHT-turnauksen avanneessa Tshekki-pelissä.

– Meidän pitää olla vielä paremmin hereillä. Venäjällä on hyvät ja nopeat hyökkääjät, on oltava tarkkoina esimerkiksi irtokiekoissa. Venäjä on ihan erilainen vastustaja kuin Tshekki oli tänään.

Tshekki jäi Naisleijonien jalkoihin tiistai-iltana maalein 9–2. Ja nimenomaan jalkoihin – Niemisen mukaan ottelu ratkesi Suomen joukkueen selvästi parempaan liikkeeseen.

– Luistelimme paljon paremmin kuin vastustaja eikä heillä ollut mitään sanomista. Kun jokainen tekee koko ajan duunia ja luistelee eikä vastustajalla ole jalat ollenkaan pelissä mukana, he eivät pysty avaamaan peliä.

 

 

Nieminen pelaa Naisleijonien ykkösketjussa Michelle Karvisen ja Noora Tuluksen kanssa. Nieminen oli Suomen joukkueen tehokkain pelaaja pistein 2+1. Tulus pohjusti syötöillään kolme maalia, Karvinen viimeisteli kerran.

– Siinä ketjussa on hyvä pelata. Noora jakaa kiekkoa sentterinä ja Micu on ihan mieletön. Hänelle kun syöttää, tietää, että sieltä se kiekko tulee takaisin. Kiekko liikkuu hyvin.

Ykkönen hurjasteli ensimmäisen kiekon Tshekin maaliin jo 19 sekunnin pelin jälkeen.

– Laitoimme heti jalat liikkeelle ja karvasimme kiekon. Maalia kohti, jotenkin siinä harhautin ja Micu (Karvinen) sai laittaa tyhjiin. Kaverilla ei ollut mitään saumaa. Saatiin aika hyvä alku, Nieminen kertasi avausosumaa.

Suomi karkasi ottelussa 4–0-johtoon vain kymmenessä minuutissa. Kotijoukkue ei kuitenkaan mukavoitunut selvässä johtoasemassa vaan jatkoi hyvää peliä ottelun loppuun asti.

– Osaamme pelata loppuun asti ja niin se meni nytkin. Pari notkahdusta tuli, joista Tshekki pääsi iskemään maalin, mutta vastasimme laittamalla itse pari kiekkoa sisään.

Ottelu Suomi–Venäjä käynnistyy Mikkelin jäähallissa keskiviikkona kello 18:30. Ottelusta on suora verkkolähetys Leijonat.fi:ssä.

Ottelun Tshekki–Suomi maalikooste
Petra Niemisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

 

Petra Nieminen palkittiin ottelun jälkeen Suomen joukkueen parhaana pelaajana.

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia