tiistai, 25 syyskuu 2018 15:38

Hyökkääjä Viivi Vainikka: "Haaveenani on aina ollut pelata kotikisoissa, nyt olisi hyvä mahdollisuus toteuttaa se"

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Viivi Vainikka pelasi elokuussa Naisleijonien harjoitusottelussa KJT Haukkojen poikajoukkuetta vastaan. Viivi Vainikka pelasi elokuussa Naisleijonien harjoitusottelussa KJT Haukkojen poikajoukkuetta vastaan. Pasi Mennander

Team Kuortaneen riveissä viilettävä pistetehtailija Viivi Vainikka on aina haaveillut pelaavansa Leijona-paidassa MM-kotikisoissa. Tämän kauden päätteeksi olisi oiva paikka toteuttaa tuo haave, ja siihen Vainikka myös tähtää.

Joulukuussa 17 vuotta täyttävä Vainikka kuvailee itseään maalintekijäksi, ja pelaajaksi, joka tykkää luoda toisille paikkoja. Hän lähti kotikisakauteen luottavaisena, sillä kesän treenit sujuivat hyvin – kiitos joukkueelta saadun hyvän treeniohjelman. Hänestä tuntuu, että kehitystä on tapahtunut usealla osa-alueella.

- Etenkin räjähtävyyttä on tullut lisää, Vainikka tuumasi.

Lukiolaisen arki on tarkasti aikataulutettua koulun ja kiekon välillä. Päivä alkaa seitsemän aikaan, kun Vainikka ensimmäisenä säntää Kuortaneen maisemiin aamulenkille. Sen jälkeen hän suuntaa suoraan aamupalalle ja kouluun.

- Aamulla olen tunnin koulussa ja sen jälkeen ovat aamutreenit – ohjelmasta riippuen joko fysiikka- tai jäätreenit. Sen jälkeen takaisin kouluun ja ruokailu. Muutama tunti opiskelua ja sitten taas treenataan. Eipä juuri ole vapaa-ajan ongelmia, Vainikka luetteli.

Vainikka on aloittanut sarjakauden vahvasti Team Kuortaneen joukkueessa.

 

Urheilullinen lukiolainen on jääkiekon rinnalla pelannut pitkään myös jalkapalloa, mutta kokee jääkiekon enemmän omaksi lajiksi ja on jo pidempään pitänyt lätkää ykköslajinaan.

- Olen jo 5-6-vuotiaana pelannut pihapelejä kavereiden kanssa ja aina lähtenyt poikien mukaan pelaamaan, kertasi Vainikka innostuksen alkua.

Nuorella maaliruiskulla esikuvatkin ovat kovaa kalibeeria. Monen suomalaisjuniorin tavoin myös Vainikka on aina ihaillut Teemu Selännettä. Lisäksi myös yksi tämän hetken kovimmista jääkiekkoilijoista on Vainikan esikuva.

- Haluaisin olla Connor McDavidin tyylinen pelaaja, Vainikka viittasi Edmonton Oilersin nuoreen taituriin.

Vainikka toivoo, että Team Kuortaneen oma peli kehittyisin kauden aikana, joukkue saisi tuotua omia vahvuuksiaan hyvin esille ja peli rullaisi.

- Koko joukkue olisi siinä hommassa mukana ja kaikki antaisi kaikkensa. Lähdettäisiin hyvällä fiiliksellä voittamaan pelejä, Vainikka tsemppasi.

Pistetehtailusta nauttiva Vainikka toivoo tietysti itseltään myös tulosta jäällä, että pisteitä tulisi myös maali- ja syöttösarakkeisiin kauden aikana.

- Tietenkin haluan viedä jokaista osa-aluetta monta steppiä eteenpäin, hän kertasi. 

"Varmasti kuka tahansa haluaisi pelata kotikisoissa Leijona-paidassa. Se on kunnia-asia ja sen eteen pitää tehdä kovasti töitä."


Yksi pitkäaikainen haave olisi päästä pelaamaan naisten maajoukkueessa. Sen Vainikka on asettanut tavoitteekseen tälle kaudelle. Kevään MM-kotikisat toivat roimasti lisäintoa päivittäiseen työntekemiseen.

- Varmasti kuka tahansa haluaisi pelata kotikisoissa Leijona-paidassa. Se on kunnia-asia ja sen eteen pitää tehdä kovasti töitä. Haaveenani on aina ollut pelata kotikisoissa, nyt olisi hyvä mahdollisuus toteuttaa se, luottavainen Vainikka mietti.

Kisat tuovat varmasti lisää näkyvyyttä naiskiekkoilulle jo kauden aikana. Vainikan mukaan naiskiekkoilu on mennyt Suomessa huimasti eteenpäin. Ennen kaikkea nuori taituri toivoo, että yleisö löytäisi katsomaan otteluita jo kauden aikana.

- Lupaan, että tulee olemaan tosi vauhdikkaita pelejä ja taitoa löytyy jokaisesta joukkueesta. Pelejä on kiva katsoa, lähetti Vainikka terveisensä kiekkoyleisölle.

Viivi Vainikan pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Naisleijonien uutisotsikot
Team Kuortaneen joukkuekortti Leijonat.fi:ssä
Naisten Liigan uutisotsikot

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia