perjantai, 26 lokakuu 2018 17:09

Hyökkääjä Elisa Holopainen: "MM-kotikisat tuo kauteen ison lisäboostin - Joka päivä jaksaa harjoitella laadukkaasti, kun pitää tavoitteen mielessä"

Kirjoittanut Leeni Pellinen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Elisa Holopainen. Elisa Holopainen. Pasi Mennander

16-vuotias Elisa Holopainen kuuluu eittämättä Naisten liigan mielenkiintoisimpien nuorten pelaajien joukkoon. Nuoresta iästään huolimatta KalPa-hyökkääjä on päässyt jo mukaan Naisleijoniin.

Kuopiolaishyökkääjä oli mukana elokuun Tshekin turnauksessa, jossa naisleijonat otti puhtaalla pelillä turnausvoiton.

- Meillä oli Tshekeissä hyvä joukkue ja pelattiin kolme hyvää peliä. Myös henkilökohtaisesti hyvä turnaus, pääsin hyvin pelin tempoon mukaan, yhden maalin turnauksessa iskenyt Holopainen kertasi.

 

 

"Luistelu on vahvistunut viime kaudesta, mutta voimaa pitää saada lisää."

Mennyt kesä sujui Holopaisen mukaan todella hyvin. Hän sai treenata koko kesän terveenä ja on mennyt eteenpäin, mutta tunnistaa myös nuorelle pelaajalle tyypillisen kehityskohteen.

- Luistelu on vahvistunut viime kaudesta, mutta voimaa pitää saada lisää, Holopainen tuumi.

Viime kaudella KalPassa kiekkoilut Holopainen iski 32 ottelussa mainiot tehopisteet 19+25=44, ja hän kertookin juuri maalinteon kuuluvan omiin vahvuuksiinsa pelaajana.

- Lisäksi olen pelirohkea ja uskallan mennä tilanteisiin, nuori kiekkoilija lisäsi.

Tyttöleijonien kantaviin voimiin viime kausina kuulunut Holopainen pitää eroa tyttöjen peleistä naisten maajoukkuepeleihin melko isona.

- Fyysisyys ja tempo on naisten peleissä eri luokkaa.

 

 

"Arki on aika hektistä. Kolmena aamuna aamutreenit, päivät menevät koulussa ja koulun jälkeen treeneihin."

Lukion toista luokkaa käyvä Holopainen kertoo, että elää kiireistä arkea, jossa yhdistyvät kiekkoilu ja opiskelu. Pientä helpotusta arjen kiireeseen tuo se, että hän saa nauttia hallilla yhden lämpimän aterian päivässä, koska hän on mukana KalPan Next Generation -projektissa.

- Arki on aika hektistä. Kolmena aamuna aamutreenit, päivät menevät koulussa ja koulun jälkeen treeneihin. Asun joukkuekaverin kanssa, joten kotityötkin pitää tehdä itse. Valmis lämmin ateria helpottaa arkeani, Holopainen kiitteli.

Tulevalle kaudelle Holopaisella on selvät tavoitteet sekä kehittää itseään pelaajana että päästä juhlimaan KalPassa SM-mitalia. Lisäksi hän tavoittelee paikkaa maajoukkueisiin.

- Haluan olla mukana alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa sekä tietenkin naisten MM-kotikisoissa. Kaikissa joukkueissa tavoitteena on tietenkin menestyä joukkueena ja päästä pelaamaan kovia pelejä, Holopainen totesi päättäväisesti.

 

 

"Haluan olla mukana alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa sekä tietenkin naisten MM-kotikisoissa. Kaikissa joukkueissa tavoitteena on tietenkin menestyä joukkueena."

Holopaisen mukaan parasta jääkiekossa on se fiilis, kun pääsee jäälle ja saa luistella kovaa ja tehdä maaleja. Noita kokemuksia Holopainen joutui odottamaan lokakuulle, sillä hän kuntoutti sarjakauden käynnistyessä treeneissä tullutta leikkaushoitoa vaatinutta ylävartalovammaa. Kauden ensimmäisen Naisten Liigan ottelunsa hän pelasi 13. lokakuuta. Ottelussa Ilvestä vastaan hän teki het maalin.

Erityisesti MM-kotikisat sytyttävät Holopaisen, ja se toi lisämotivaatiota myös toipumiseen ja vammasta kuntoutumiseen.

- MM-kisat tuo kauteen ison lisäboostin. Jaksaa kyllä harjoitella joka päivä laadukkaasti, kun pitää tavoitteen mielessä. Kyllä se on se kauden isoin tavoite päästä mukaan kotikisoihin. Se vaatii jokapäiväistä laadukasta urheilijan elämää, isoveljen esimerkistä jääkiekon aikoinaan aloittanut Holopainen linjasi.

Elisa Holopaisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Naisleijonien uutisotsikot
Tyttöleijonien uutisotsikot
KalPan joukkuekortti Leijonat.fi:ssä
Naisten Liigan uutisotsikot

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia