sunnuntai, 16 helmikuu 2014 15:47

Noora Räty sittenkin Naisleijonien maalilla 2018?

Kirjoittanut
Noora Räty. Noora Räty. Pasi Mennander

Naisleijonien maalivahti Noora Räty räjäytti lauantaina uutispommin kertomalla lopettavansa pelaamisen maajoukkueessa ja mahdollisesti koko jääkiekkoilun. Myöhemmin illalla hän tarkensi viestiään Twitter-tilillään julkaisemassaan tiedotteessa.

Sunnuntain Saksa-voiton jälkeen medialle jutteli jo hymyilevä ja pahimmasta pettymyksestään toipunut urheilija. Eikä hyvästit Leijona-paidallekaan ole välttämättä ihan lopulliset. Kyse on siitä, onko ammattimainen pelaaminen Rädyn tapauksessa mahdollista.

Näin Noora sanoi sunnuntaina:

- Suomen kansa näkee minut jäällä vielä monta kertaa, jos pystyn tekemään pelaamisesta elantoni. Pistetään agentti liikkeelle turnauksen jälkeen ja katsotaan miten käy.

- Kyllä sieltä on positiivistakin viestiä tullut, muun muassa Kiekko-Vantaan valmennukselta, että voisin mahdollisesti pelata. Katsotaan, onko joku joukkue valmis antamaan minulle mahdollisuuden. Ja syvästi toivon, että on, koska en ole vielä valmis jättämään tätä lajia. Mutta jos se on pakko, niin sitten se on pakko.

- Jos saan mahdollisuuden, pistän siihen kaiken energiani, unohdan maajoukkuehommat muutamaksi vuodeksi ja annan jollekin muulle mahdollisuuden nousta ykkösmaalivahdiksi. Mutta vuoteen 2018 on pitkä aika, ei sitä koskaan tiedä mitä tapahtuu. Olen tässä muutamalle pelaajalle jo vitsaillut, että ties vaikka olisin ykkösketjun sentteri silloin.