perjantai, 13 joulukuu 2013 22:28

Naisleijonat Saksaa parempi voittomaalikisassa - "Hyvä muistutus"

Kirjoittanut Tuula Puputti

Suomen Naisleijonat aloittivat EHT-turnauksen Ruotsissa kaatamalla Saksan voittomaalikilpailussa lukemin 2-1. Tässä joukkueenjohtaja Tuula Puputin raportti!

Suomi - Saksa 2-1 VL (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0)

Suomi lähti otteluun hyvällä liikkeellä. Vauhdikas alku toi Naisleijonille heti ensimmäisessä erässä tukun maalipaikkoja, mutta Saksan maalissa Jennifer Harss venyi hyviin torjuntoihin.

Saksa karkasi 1-0 -johtoon Andrea Lanzlin ylivoimaosumalla. Saksalaisten johto kesti aina kolmannen erän alkuun saakka, kunnes Riikka Välilä viimeisteli Naisleijonien kaivatun tasoitusmaalin rebound-kiekosta ohi Harssin.

Kolmas erä ja jatkoerä mentiin Naisleijonien komennossa. Kun lisämaaleja ei nähty, päädyttiin voittomaalikilpailuun. Sen sankaritar oli espoolaishyökkääjä Linda Välimäki upottamalla kiekon kahdesti Saksan maaliin. Kun Meeri Räisänen nollasi Bettina Eversin aikeet, Naisleijonat pääsivät juhlimaan otteluvoittoa.

- Saimme ottelun alkuun kaksi läpiajoa ja sitä seurasi ehkä tunne, että tänään päästään helpolla. Hyvää oli se, että pelasimme kärsivällisesti tappioasemassa. Paikkoja voittomaaliin oli jo kolmannessa erässä varsinaisella peliajalla, Naisleijonien päävalmentaja Mika Pieniniemi kommentoi ottelua.

- Peli oli hyvä muistutus siitä, että jokaiseen peliin pitää tulla valmiina alusta lähtien, Pieniniemi jatkoi.

Naisleijonien EHT jatkuu Örebrossa, Ruotsissa seuraavasti:
La 14.12. klo 14.00 Venäjä - Suomi
Su 15.12. klo 14.30 Ruotsi - Suomi

Maalivahtien torjunnat:
FIN Meeri Räisänen (12+9+4+0) 25
GER Jennifer Harss (15+12+17+7) 51

Suomen parhaana palkittiin puolustaja Isa Rahunen

Ottelun tilastotapahtumat

 

 

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia