maanantai, 24 elokuu 2020 21:37

N16-ikäluokan kausi käynnistettiin Tulevaisuuden Tähdet -leirillä – "Uusi ikäluokka tuli tutuksi"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Tyttöjen N16-ryhmän kausi startattiin 12.–15. elokuuta Kuortaneella järjestetyllä Tulevaisuuden Tähdet -leirillä. Leirille oli kutsuttu yhteensä 68 vuosina 2005–2007 syntynyttä tyttökiekkoilijaa – kahdeksan maalivahtia, 24 puolustajaa ja 36 hyökkääjää.

– Oli kiva nähdä tuttujen pelaajien kehittyneen kevään ja kesän aikana ja myös uusi ikäluokka tuli tutuksi leirin aikana, N16-ikäluokkavastaava Janne Salmela sanoi.

– Leirin isona teemana oli puolustuspelaaminen ja eritoten kiekollisen puolustaminen, mikä alkoi myös näkymään loppuleirin peleissä. Ikäluokassa on paljon potentiaalia, mutta olemme huolissamme tyttöjen yleisestä urheilullisuudesta. Leirin toisena isona teemana olikin fysiikkaharjoittelu, johon pelaajat saivat paljon vinkkejä niin malliharjoitusten kuin demoharjoitusten muodossa. Harjoittelun lisäksi puhuimme palautumisesta ja arjen rytmittämisestä niin pelaajille kuin vanhemmillekin, Salmela jatkoi.

– Tästä on hyvä jatkaa kohti lokakuun jää- ja opiskeluleiriä, jonne valitaan 23 pelaajaa (kolme maalivahtia ja 20 kenttäpelaajaa).

Maalivahdeille erityishuomiota

Tänä vuonna maalivahdit saivat leirillä erityishuomion. Maalivahdeille oli varattu erityisen paljon jääaikaa ja harjoitukset suunniteltiin heidän ehdoin. N16-ikäluokan uusi maalivahtivalmentaja Tuomas Tarkki olikin iloinen päästessään tutustumaan ikäluokan maalivahteihin, jotka suoriutuvat leiristä mallikkaasti isosta kuormasta huolimatta.

N16-ikäluokan leijonapentujen kauden päätapahtumat ovat helmikuussa järjestettävä EYOF-turnaus Vuokatissa ja kevään Eurooppa Cup. Molempien tapahtumien perässä ovat toki koronatilanteen aiheuttamat kysymysmerkit.


Artikkelin kuvat: Satu Kiipeli ja Sofia Pohjanen

Olet nyt

Lisää Leijonapentujen uutisia

 
 
 

Etsi sivustolta