lauantai, 11 tammikuu 2020 14:41

Nuorten Olympialaiset käynnissä Lausannessa – Jääkiekkoilija Emilia Kyrkkö kantoi Suomen lippua avajaisissa

Kirjoittanut Toimitus
Emilia Kyrkkö. Emilia Kyrkkö. Sofia Pohjanen

Jääkiekkoilija Emilia Kyrkkö ja pikaluistelija Laura Kivioja kantoivat Suomen lippua Nuorten olympialaisten (Youth Olympic Games) avajaisissa torstaina Sveitsissä.

Järjestyksessään kolmannet nuorten talviolympialaiset kilpaillaan 9.-22.1.2020. Kisojen avajaisia juhlittiin kahdella paikkakunnalla, varsinaisessa järjestäjäkaupungissa Lausannessa sekä pikaluistelijoiden kisakaupungissa St. Moritzissa.

Suomen nuorten olympiajoukkueeseen kuuluu 52 urheilijaa, joiden joukosta Kyrkkö ja Kivioja valikoituivat lipunkantajiksi joukkueenjohdon päätöksellä.

– Nuorten olympialaisissa tärkein tavoitteemme on tukea lupaavimpien urheilijoidemme kasvua huippu-urheilijoiksi. Lipunkantajana toimiminen on yksi tapa kantaa vastuuta ja saada kokemusta kansainvälisestä tapahtumasta. Emilia ja Laura ovat upeita nuoria urheilijoita, joilla on selkeä tavoite nousta aikuisten kansainväliselle tasolle, taustoitti Suomen joukkueen johtaja Leena Paavolainen.

Suomen joukkueen urheilijat kilpailevat Lausannessa 10 urheilumuodossa ja tavoittelevat kokemusten lisäksi myös menestystä.

– Tämä on monelle urheilijalle ensimmäinen kokemus monilajisesta kisatapahtumasta, ja siksi erittäin tärkeä kasvuympäristö myöhempää uraa ajatellen. Haluamme opettaa nuoria urheilijoita toimimaan kansainvälisellä vaatimustasolla, mutta toki tavoittelemme Lausannesta myös urheilullista menestystä. Erityisesti poikien jääkiekossa odotukset ovat korkealla, sillä Suomi on yksi kuuden maan turnauksen ennakkosuosikeista, Paavolainen kertoi.

Lähde: Olympiakomitean tiedote

Olet nyt

Lisää Leijonapentujen uutisia

 
 
 

Etsi sivustolta