lauantai, 01 maaliskuu 2014 16:47

Sannilla 25. Pohjola-leiri - Tässä kolme kultaista leirimuistoa

Kirjoittanut
Sanni ja Huippu-Pohjolan pelaajia vuosimallia 2014! Vasemmalta Eemeli Räsänen, Valtteri Nikkilä, Joona Lahtinen ja Ville Sivonen. Sanni ja Huippu-Pohjolan pelaajia vuosimallia 2014! Vasemmalta Eemeli Räsänen, Valtteri Nikkilä, Joona Lahtinen ja Ville Sivonen. Pasi Mennander

Pohjola-leirien taustalla työskentelee henkilö, joka ei aina kaukalon äärellä näy, mutta jonka kaikki valmentajat ja muut leirijärjestelyihin osallistuvat tuntevat. Sanna Hult pyörittää leirin toimistoa 25 vuoden kokemuksella.

Leijonat-toimitus pyysi "Sannia" listaamaan kolme asiaa, jotka ensimmäisenä tulevat mieleen neljännesvuosisadan pituiselta leiritaipaleelta.

1) Samaan aikaan kuuluttaja, ajanottaja ja pöytäkirjan pitäjä
- Jääkiekkoliiton nuorisotyötä vetänyt Eero Lehti oli alkuvuosinani leiripeleissä toimitsijana. Autoin häntä aina kun omilta töiltäni ehdin. Kun Eero oli poissa ja pelattiin leiriturnauksen otteluita, käytin pelikelloa, täytin pöytäkirjaa ja kuulutin, kaikkia samaan aikaan. Tuntui, että olin paljon vartijana, kun piti hoitaa kaikki yksin. Se hyvä puoli siinä oli, että näin enemmän pelejä ja olin tavallaan paremmin sisällä leirin tapahtumissa.

2) Pelaajat tutuiksi testeissä
- Meillä oli pelaajille liikkuvuustestipatteri, jossa oli kuusi-seitsemän erilaista testattavaa asiaa. Testasimme pelaajat Luoman Jussin (nykyisin A-maajoukkueen fysioterapeutti) kanssa, joskus Timo Bäckmankin (nykyisin Jääkiekkoliiton urheilutoimenjohtaja) oli apunamme. Apukäsiä otettiin mistä vain saatiin. Testien aikana tapasi henkilökohtaisesti jokaisen leirille osallistuneen pelaajan ja oli kiva saada heihin kontakti. Osan kanssa olen myöhemmin ollut yhteydessä A-maajoukkueen asioissa.

3) Opiskelijat mukaan leirijärjestelyihin
- Erkka Westerlund toi Vierumäen opiskelijat mukaan leirijärjestelyihin 1990-luvun alkupuolella. Opiskelijoille tuli tärkeä rooli toimitsijoina, lisäksi he olivat apuna testeissä. Omalla kohdallani heidän mukaantulonsa vapautti energiaani varsinaisiin omiin työtehtäviini eivätkä leiripäivät olleet enää niin rankkoja.

Sanna Hult työskentelee Jääkiekkoliitossa A-maajoukkue- ja koulutussihteerinä.

 

 

Huippu-Pohjola vuosi vuodelta

Mikä oli Huippu-Pohjola?

Jääkiekkoliiton Pohjola-leiri järjestettiin vuosina 2010-2015 kaksiosaisena. Ns. pääleiri, nimeltään Huippu-Pohjola, kokosi Vierumäelle leirivuonna 15 vuotta täyttäneiden poikien ikäluokan parhaimmiston. Ennen Huippu-Pohjolaa järjestettiin Pohjola-leirin (tai "koulutus-Pohjolan) nimellä leiri vuotta nuoremmille. Huippu-Pohjola oli näistä kahdesta leiristä se, joka jatkoi 1960-luvun alussa käynnistyneen talvisuurleirin traditiota.

Etsi sivustolta