perjantai, 10 heinäkuu 2015 13:54

IIHF Development Camp 2015 // Nousiainen kohenteli asemiaan taitokilpailussa - ”Laukaisukilpailu oli odotettu vahvuus”

Kirjoittanut
Kiia Nousiainen sai onnittelut tulevalta finaalivastustajaltaan semifinaalien ratkettua. Kiia Nousiainen sai onnittelut tulevalta finaalivastustajaltaan semifinaalien ratkettua. Petteri Ikonen

Perjantain aikana ratkeaa se, pääsevätkö Suomen Kiia Nousiainen ja Aleks Haatanen edustamaan Suomea helmikuussa Norjan Lillehammerissa järjestettävien nuorten talviolympialaisten jääkiekon taitokilpailuun.

Haatanen oli erittäin hyvissä asemissa jo ennen Vierumäellä järjestettävän karsinnan päätöspäivää, ja Kiia Nousiaisenkin asemat paranivat hänen sijoittuessa kovinta laukausta mitanneessa osiossa toiseksi.  

- Kyllähän tämä laukaisukilpailu kuului jo ennalta odotettuihin vahvuuksiini. Nyt meni hyvin, ja tahti on parantunut muutenkin, kun ratkaisevat hetket lähestyvät, Nousiainen kommentoi.

Nousiainen osoitti laukaisukilpailussa kovia kilpailuhermoja. Hänen oli pakko pistää parastaan sekä neljännesfinaalien että semifinaalien päätöskierroksella selvitäkseen jatkoon. Hän raivasi tieltään sekä Itävallan että Japanin edustajat.

Finaalissa Norjan Millie Sirum oli kuitenkin liian vahva lauottuaan kiekon lähes 120 kilometrin tuntivauhdilla maaliin. Suomen Nousiainen laukoi hieman alle 110 kilometrin tuntivauhdilla.

Tyttöjen taitokilpailussa on jäljellä vielä syöttötaitoa mittaava kilpailu. Poikien laukaisukilpailu on tällä hetkellä käynnissä, ja sen jälkeen heilläkin on vielä jäljellä syöttötaitoa mittaava kilpailu.

Lopulliset tulokset ovat selvillä perjantai-iltana. Lisätietoa kilpailusta IIHF:n verkkosivuilla.

 

Etsi sivustolta