lauantai, 09 marraskuu 2019 21:28

Juho Lammikko: "Ei muuta kuin huomista päin"

Kirjoittanut Siiri Markkanen
Juho Lammikko vastasi ottelun avausmaalista. Juho Lammikko vastasi ottelun avausmaalista. Matti Nenonen

Suomi kärsi Karjala-turnauksen toisessa ottelussaan niukempaakin niukemman 3-2-tappion voittomaalikilpailussa Tshekkiä vastaan.
Lauantai-illan kamppailussa nähtiin reilusti erikoistilanteita ja ottelu olisi voinut ratketa varsinaisella peliajalla puolin tai toisin. 

Ottelussa oli paljon hyvää, mutta taiston tauottua median eteen asteli siitä huolimatta hieman pettyneen oloisia pelaajia. Nelosketjun sentteri Juho Lammikko oli yksi heistä.
 
– Joo, aika paljon oli erikoistilanteita tänään, sekä aaveeta että yyveetä. Hyvä tunnelma oli hallissa, mutta tällä kertaa hävittiin. Ei voi mitään, mutta ei muuta kuin huomista päin. 
 
Rapakon takaa täksi kaudeksi Oulun Kärppiin siirtynyt Lammikko ei löytänyt Tshekki-pelistä suuria eroja Venäjää vastaan esitettyihin otteisiin. 
 
– Veikkaisin, että tänään oli vähän enemmän tunnelatausta ja pelattiin mielestäni kyllä hyvin. Vastustaja vaan pääsi onnistumaan rankkareilla paremmin ja se jäi kyllä harmittamaan. 
 
Lammikko itse vastasi ottelun avausmaalista, jonka hän pääsi tuikkaamaan irtokiekosta ohi Tshekin veräjää vartioineen Marek Langhamerin.
 
– Siitä tuli veto viivasta ja mä sain siitä sitten mailan väliin siihen ripariin ja siitä meni sisään tällä kertaa, 23-vuotias hyökkääjä kertaa osumaansa. 
 
Lammikko on luutinut Suomen molemmissa otteluissa nelosketjussa Marko Anttilan ja Kristian Kuuselan keskellä. 
 
– Siinä on kaksi kokenutta ja erittäin fiksua jääkiekkoilijaa. Molemmat on huippupelaajia, niin hyvältä maistuu meno siinä niiden kanssa, ketjukaverit saavat Ässien kasvatilta kiitosta.  
 
Sekä nuorten että aikuisten MM-kultaa voittanut Lammikko ei ole Karjala-turnauksessa esittämiinsä otteisiin täysin tyytyväinen. 
 
– En oo ihan tyytyväinen. Joitain asioita voi aina parantaa, sekä kiekollisena että kiekottomana. 
 
Leijonat kohtaa huomenna sunnuntaina, klassisessa isänpäivän ottelussa rakkaan vihollisen Ruotsin ja Karjala-turnauksen voitto on vielä täysin mahdollinen. 
 

– Yritetään huomenna saada sama syke ja tunnelataus ja pelataan muutamat tilanteet paremmin kuin tänään, niin eiköhän se voitto sieltä tule, Lammikko tuumaa päättäväisenä.

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

Etsi sivustolta