perjantai, 08 marraskuu 2019 00:08

Ensimmäisen maaottelunsa pelannut Petteri Nikkilä: "Nyt pitää vaan yrittää pysyä tällä tasolla"

Kirjoittanut Siiri Markkanen
Ensimmäisen maaottelunsa pelannut Petteri Nikkilä: "Nyt pitää vaan yrittää pysyä tällä tasolla" Matti Nenonen

Leijonat aloitti kotiturnauksensa voitokkaasti kukistamalla Hartwall Arenan torstai-illassa Venäjän lukemin 4-3. Taiston tauottua median eteen asteli varsin tyytyväisen oloinen Leijona-joukkue. Puolustaja Petteri Nikkilän mukaan ottelu oli ennen kaikkea vauhdikas.

- Nopeesti tuli tilanteita kyllä tänään, mutta ihan hyvin pysyttiin vauhdissa mukana. Ihan sellainen OK näin ekaksi peliksi.

Maajoukkueen ensikertalainen sai jo ensimmäisessä pelissään mukavasti vastuuta, peliaikaa kertyi vajaat 13 minuuttia ja pääsipä Nikkilä pelaamaan myös alivoimallakin. Tuon alivoiman seurauksena Venäjä tosin pääsi hetkellisesti 3-2-johtoasemaan, ja siitä jäikin HPK:n puolustajalle hieman hampaankoloon.

- Se alivoimamaali jäi kyllä harmittamaan, mutta mennään eteenpäin!

Viime keväänä Suomen mestaruuden HPK:ssa voittanut Nikkilä pelasi torstai-iltana tutun finaalivastustajansa, Oulun Kärppien Atte Ohtamaan, pakkiparina.

- Ei siinä mitään ihmeempiä, kunhan sovittiin että puhutaan paljon niin se helpottaa peliä ja joitain aloituksia, Nikkilä kertoo kaksikon yhteistyöstä.

Kyseinen Suomen ja Venäjän välinen kamppailu oli hämeenlinnalaiselle ensimmäinen maajoukkueottelu ikinä. Ilmankos kutsu Leijoniin oli 27-vuotiaalle puolustajalle iso juttu.

- No en mä oo itse asiassa ikinä ees oikein haaveillu tästä, mutta kivaa oli kun pääsi tänne pelaamaan ja nyt pitää vaan yrittää pysyä tällä tasolla. Kunnia-asiahan Leijonapaidan pukeminen on, hienoltahan se tuntuu.

HPK:n kasvatilla ei ole kokemusta kansainvälisistä peleistä juniorivuosiltakaan ollenkaan. Koko liigauransa kasvattiseuraansa edustanut Nikkilä on hyvä esimerkki siitä, että kyllä se maajoukkuedebyytti onnistuu hieman kokeneemmallakin iällä.

- Pitää vaan jaksaa paiskia hommia. Kyllä mäkin oon aina ollut sellainen "ihan hyvä" pelaaja, mutta nyt on viime vuosina ennen kaikkea kasvanut urheilijana ja sitä kautta saanut sellaisen viimeisen stepin ja päässyt tänne, Nikkilä tuumaa ja päättää järkevän oloisesti.

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

Etsi sivustolta