tiistai, 08 toukokuu 2018 11:50

Husso vs. Säteri – Iloinen maalivahtikaksikko - ”Siinä kyllä Tiger Woodskin kalpenisi rinnalla”

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Husso (vas.) ja Säteri. Husso (vas.) ja Säteri.

Suomen maalilla nähdään Tanskan MM-kisoissa hyviä otteita Pohjois-Amerikassa kauden aikana esittänyt maalivahtikaksikko Ville Husso ja Harri Säteri, joista ensiksi mainitulle kyseessä on uran ensimmäiset miesten MM-kisat. Juttutuokion aluksi selviää, että Husso ja Säteri omien sanojensa mukaan kuulemma tuntevat aika hyvin toisensa. Nyt selvitetään, millaisia jätkiä MM-veskarimme ovat kaukalon ulkopuolella.

Aloitetaan kuitenkin lämmittelykysymyksellä – millä sanoilla kuvailisitte toisianne maalivahtina?

- Ville on kookas, erittäin urheilullinen ja liikkuu todella hyvin, Säteri aloitti.

- Harri on monipuolinen ja aika kokenut veskari, Husso sanaili vieressä seisovasta virkaveljestään.

Molemmat myöntävät, että pelipaikan valinta kävi pikkupoikana aika helposti ja maalivahdin homma valikoitui omaksi aika nopeasti.

- Meikeläiselle oli ainakin selvää. Joskus pikkupoikana tuli televisiota katottua ja en tiedä mistä se on tullut, mutta samantien se homma oli sitten meikeläisen, Säteri muisteli uransa alkutaivalta.

- Mulla on kanssa heti oikeestaan kiekkokoulun jälkeen, mä halusin olla heti veskari. Totta kai silloin alkuun vähän pyöriteltiin, että kaikki pääs kokeilemaan. Aika nopeasti olin sitten veskari, Husso puolestaan kertoi.

Molemmat painottavat kovan työn merkitystä matkalla huipulle eikä mitään tule ilmaiseksi.

- Vähän siinä lahjojakin tarvitaan, Säteri virnuilee.

Maalivahteja pidetään usein joukkueessa vähän omalaatuisina ja erikoisina persoonina, mutta kisakaksikkomme ei tätä väitettä täysin allekirjoita.

- Jotkut on ja jotkut ei – musta toi on ehkä enemmän sellainen myytti, NHL-debyytin Florida Panthersissa kauden aikana tehnyt Säteri mietti. 

- Totta kai, jos sitten on sellaisia veskareita, jotka haluaa olla enemmän omissa oloissaan ja varmaan siitä se sitten on tullutkin, että veskareita sanotaan sitten vähän erikoisiksi, Komppasi puolestaan AHL:n San Antonio Rampagessa viime kaudella kiekkoja kopannut Husso.

Jääkiekkoilijoita pidetään jossain määrin myös taikauskoisina, mutta missäs määrin MM-moket pitävät itseään taikauskoisena vai onko kyse enemmän rutiineista.

- En mä ainakaan ole mitenkään taikauskoinen, että mä yritän päästä kaikista rutiineista kyllä eroon, mutta kuitenkin ne tuppaa ne pelipäivät aina samalla kaavalla menee, että tulee tehtyä samat hommat, Säteri myöntää.

- Ei oo kyllä itelläkään mitään sellaista, että tekis jotain tiettyä. Kyllä ne rutiinit on tullut jo sillee,  että se on aika samanlainen niinku Harri sano niin se pelipäivä ei siinä mitään muuta tehdä, komppaa Helsingin IFK:n riveissä kiekko-oppinsa saanut Husso vierustoveriaan.

Kaksikko alkaa virnuilla ja naureskelemaan, kun he miettivät missä he olisivat, jos eivät olisi ammattikiekkoilijoita.

- Ai mitä Ville tekis työkseen, Säteri mietti nauraen.

- Olisin Alepan kassalla, Husso heittää väliin ja kaksikko repeää kunnon nauruun. 

- Mä veikkaan, että se olis kyllä tohon bisnespuoleen, mutta se olis kohonnut sieltä Alepan kassalta ja veikkaisin, että jotain sijoituksia se tekis. Se olis aika kovakin pumppu jossakin sijoitusfirmassa, Tappara-kasvatti tuumasi.

- Harri olisi golffaaja siis ihan ammattilaisgolffaaja ja siinä kyllä Tiger Woodskin kalpenisi rinnalla, Husso sanaili varmasti, mutta veikeästi virnistäen.

Onko ammattilaisvuodet koulineet tälle kaksikolle taitoja loistaa myös keittiössä? Millainen illallinen syntyisi, ja kumpi tunnustaa olevansa parempi kokki?

- Mä oon enemmän syöjäpuolella, Säteri huikkasi heti hymyillen.

- Samoin kyllä mä, että ehkä me sovittais ja tehtäis yhteinen ateria ja otettais kummatkin ne kreditit siitä, Husso esitti selvittämättä tarkemmin, että mitä kaksikon illallinen pitäisi sisällään.

28-vuotiaalla Säterillä ja 23-vuotiaalla Hussolla on varmasti vielä pelivuosia runsaasti jäljellä, mutta mitä ajatuksia heillä on tällä hetkellä urasta pelaamisen jälkeen. Missä roolissa he näkisivät itsensä, jos tuleva toinen urakin löytyisi jääkiekon parista?

- Mikäs se vois olla? En kyllä tiedä, Husso aprikoi aluksi kysymystä.

- Mulle vois olla kyllä joku joukkueenjohtaja tai GM:n apukäsi, Säteri puolestaan tuumaili.

- Kyl se ehkä joku veskakoutsikin vois olla, mutta mieluummin pelataan nyt ensin, Husso jatkoi hetken mietinnän jälkeen.

Se tuleva urahan voisi löytyä vaikka valkokankaalta. Jos kaksikko saisi miettiä toisilleen sopivan tyyliset leffat, niin he millaiset leffat olisivat, ja ketkä esittäisivät heitä elokuvassa.

- Nyt pistit pahan, Säteri totesi alkuun.

- Joo, Harri sopis ehkä tollaseen Happy Gilmore -leffan tyyliseen, Husso toteaa reveten iloiseen nauruun.

- Villestä tehtäis sitten Wolf of Wall Street – kukas siinä onkaan pääosassa, Säteri pohdiskeli.

- Mä oon tosi huono noiden nimien kanssa. En muista, Husso myönsi eikä osannut kaveria jeesata.

- Eiks se DiCaprio, että sekin menis aika yhteen, Säteri naureskeli juttutuokion päätteeksi.

Leijonien MM-kisojen ottelu Suomi-Norja alkaa tiistaina kello 21:15. Lähetys MTV3- ja C More Sport 1 -kanavilla.

Pokka vs. Nutivaara - Pakkikaksikko pohjoisesta - "Jo C-junnuissa annoin sille paljon vinkkejä"
Honka vs. Heiskanen - Dallasin tulevat tähdet Leijonien takalinjoilla - "Hyökkäyssuuntaan paljon hommia"

 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia