lauantai, 05 toukokuu 2018 12:27

Honka vs. Heiskanen - Dallasin tulevat tähdet Leijonien takalinjoilla - "Hyökkäyssuuntaan paljon hommia"

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Honka (vas.) ja Heiskanen. Honka (vas.) ja Heiskanen.

Tämän kevään MM-joukkueen takalinjoilta löytyy NHL-joukkue Dallas Starsin puolustajakaksikko Julius Honka ja Miro Heiskanen, ja heistä Honka hurmasi kotikatsomot viime kevään MM-kisoissa. Heiskanen puolestaan on nyt ensimmäistä kertaa mukaan aikuisten MM-kisoihin. Toki IFK:n nuori tähti oli mukana olympiajoukkueessa helmikuussa, joten aikuisten arvokisoista on jo kokemusta.

Texasin suunnalla tähän kaksikkoon kohdistuu valtaisat odotukset tulevina vuosina, ja heidän odotetaan kasvavan tähtipaitojen puolustuksen johtajaksi.

Honka on ehtinyt jo pelata Pohjois-Amerikassa jo kaudesta 2013-14 lähtien ja pelasi päättyneellä kaudella Dallas Starsin riveissä 42 ottelussa. Heiskasen puolestaan Stars varasi viime kesänä ensimmäisellä kierroksella NHL:n varaustilaisuuden kolmantena pelaajana, mutta nuorukainen päätti jäädä vielä yhdeksi kaudeksi kotimaahan kehittymään ja kasvamaan.

- Onnitteluviesti tuli kyllä viime kesän draftin jälkeen, mutta ei oikeastaan muuten kyllä. Oikeastaan vasta nyt maajoukkueleirin aikana ollaan enemmän juteltu, Heiskanen kommentoi kysyttäessä, kuinka tuttuja nuoret puolustajat toisilleen ovat.

Kysyttäessä toistensa vahvuuksista kaksikko vilkaisee toisiaan ja tuumaavat lähes yhteen ääneen, että ovat hyvin samantyylisiä pelaajia.

- Taitava, hyvä luistelija, hyvä kiekon kanssa ja vahvuudet hyökkäyspelaamisessa, Heiskanen kuvaili vieressään olevan Hongan vahvuuksia.

- Mä voin kyllä sanoa Mirosta ihan samat asiat. Niin kuin Miro sanoi, niin hyökkäyssuuntaan tehdään paljon hommia. Se on se meidän yhteinen juttu, Honka komppasi vierustoveristaan.

Tämä kaksikko on tottunut jo juniorivuosinaan menestymään maajoukkueessa. 22-vuotias Honka oli Pikkuleijonien mukana voittamassa MM-pronssia keväällä 2013, ja vuodenvaihteessa 2014 JYP-kasvatti pääsi juhlimaan Malmössä Nuorten maailmanmestaruutta.

- Aina on hienoa pukea leijona-paita päälle ja päästä edustamaan Suomea, Honka fiilisteli kisojen alla.

Heinäkuussa 19 vuotta täyttävä Heiskanen puolestaan oli Pikkuleijonien mukana voittamassa sekä MM-kultaa keväällä 2016 että viime keväänä MM-hopeaa.

Kaksikko oli hyvin odottavissa tunnelmissa, kun Leijonat kokoontuivat keskiviikkona MM-matkaan varten. Luvassa on antoisat viikot Herringissä ja Kööpenhaminassa. Tämä pakkikaksikko lupaa tehdä kaukalossa kaikkensa ja auttaa joukkuetta parhaansa mukaan.

- Hieno reissu tulossa. Meillä on hyvä jengi on kasassa ja hyvät on mahdollisuudet kisoissa, Heiskanen päätti.

Leijonien MM-kisojen avausottelu Suomi-Etelä-Korea alkaa lauantaina kello 17:15. Lähetys MTV3- ja C More Sport 1 -kanavilla.

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia