keskiviikko, 18 toukokuu 2016 10:56

Leijonien Aho: ”Kovia pelejä jo ennen MM-kilpailuja”

Kirjoittanut
Sebastian Aho pelaa uransa ensimmäisissä miesten MM-kilpailuissa. Sebastian Aho pelaa uransa ensimmäisissä miesten MM-kilpailuissa. Pasi Mennander

Vuosi sitten huhtikuussa Sebastian Aho iski ratkaisevan maalin Liigan seitsemännen loppuottelun jatkoerässä.

Tällä kaudella Kärpät jäi Liigassa kolmanneksi, mutta Aho pääsi mestaruuden makuun vuodenvaihteessa. Hän oli yksi Nuorten Leijonien avainpelaajista, kun joukkue voitti kultaa alle 20-vuotiaiden MM-kotikisoissa.

Toukokuussa Aho jahtaa kauden toista mestaruutta, kun hän jakaa loistavia syöttöjään A-maajoukkueen riveissä Venäjällä pelattavissa MM-kilpailuissa.

- Kauden aikana on ollut paljon kovia pelejä jo ennen miesten MM-kilpailujakin, Aho tuumii.

- Nuorten MM-kilpailuissa oikeastaan kaikki ottelut olivat kovia, helmikuussa pääsin kokeilemaan A-maajoukkueessa ja Liigan välierät ratkesivat vasta seitsemännessä ottelussa, hyökkääjä luettelee.

Kärpät taipui välierissä Tapparalle, ja tamperelaiset pääsivät vähän hyvittämään kahden edellisen kevään katkeria loppuottelutappioitaan.

Sebastian Aho jatkoi Liigassa siitä, mihin vuosi sitten jäi. Kausi 2015-2016 oli kokonaisuutena hänen läpimurtonsa, kun runkosarjassa 45 ottelussa syntyi tehot 20+25=45. Pudotuspeleissä kertyi vielä 14 ottelussa pisteet 4+11=15.

- Olen mennyt pelaajana eteenpäin kauden aikana, ja kyllä meidän maajoukkuekin on kehittynyt viime viikkoina.

- Meillä on hyvä ryhmä kasassa, Liigan pronssiottelun jälkeen A-maajoukkueen MM-leiritykseen liittynyt Aho päättää.

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia