perjantai, 24 kesäkuu 2016 12:49

Markus Granlund sentterinä omassa tähtikentällisessään

Kirjoittanut Hannu Laine
Markus Granlund oli huhtikuussa mukana A-maajoukkueen MM-leirillä, mutta MM-kisapaikka jäi saavuttamatta. Markus Granlund oli huhtikuussa mukana A-maajoukkueen MM-leirillä, mutta MM-kisapaikka jäi saavuttamatta. Jukka Salminen

Kärpistä HIFK:n kautta NHL:ään urallaan edennyt Markus Granlund valitsi oman tähtikentällisensä. Mukana on pelaajia niin NHL:stä, SM-liigasta kuin nuorisomaajoukkueistakin.

Huhtikuussa 23 vuotta täyttänyt Markus Granlund on Calgary Flamesin kakkoskierroksen varaus kesältä 2011. Hän ehti pelata SM-liigassa kaksi täyttä kautta HIFK:n paidassa, kunnes hän solmi kolmivuotisen tulokassopimuksen Calgaryn kanssa.

Hänellä on tilillään 55 NHL-ottelua Flames-nutussa. Helmikuussa Granlund siirtyi vaihtokaupassa Vancouver Canucksiin, ja hän ehti pelata uudessa seurassaan 16 ottelua ennen kuin Canucksin kausi päättyi runkosarjaan.

- Oma roolini jäi Calgaryssa vähän junnaamaan paikoilleen. Siinä mielessä pelaajakauppa tuli minulle hyvään saumaan. Pääsin uuteen ympäristöön ja joukkueeseen, joka on rakennusvaiheessa. Vancouverin joukkueesta tunsin ennalta vain Sven Bärtschin, jonka kanssa pelasimme samassa AHL-joukkueessa, Granlund sanoo.

- Näiden kahden viimeksi kuluneen kauden aikana olen kasvanut paljon henkisesti ja myös fyysisesti. On pitänyt opetella uusi kieli ja sopeutua uuteen maahan. Samalla olen oppinut pitämään itsestäni huolta. Pelillisesti ole kehittynyt tasaisesti monella osa-alueella. Olin kuitenkin vielä aika nuori poika, kun lähdin Suomesta.

Markus Granlundin valitsema tähtikentällinen:

Maalivahti: Joni Ortio, Calgary Flames

”Kentällisessä pitää olla suomalaisväriä ja Ortio pääsee mukaan maalivahtitaitojensa perusteella, mutta myös siksi, että hän on erinomainen imitaattori!”

Vasen puolustaja: Toni Söderholm, EHC München

”Pelasimme yhdessä HIFK:ssa. Söde on tämän kentällisen liideri. Taitava kiekollinen puolustaja, joka on varma myös omassa päässä. Erinomainen pelaaja.”

Oikea puolustaja: Dennis Wideman, Calgary Flames

”Wideman on vahva ja kokenut kahden suunnan puolustaja, joka tukee hyvin hyökkäyksiä. Lisäksi hänellä on erinomainen laukaus, joka on pelote ylivoimalla.”

Vasen laitahyökkääjä: Johnny Gaudreau, Calgary Flames

”Taitava ja kiekollinen pelaaja, joka näkee ja lukee peliä hyvin. Pienikokoisena pelaajana uskaltaa haastaa vastustajan puolustajia ja olisi tässä kentällisessä energiaa tuova moottori.”

Keskushyökkääjä: Markus Granlund, Vancouver Canucks

”Oma tehtäväni tässä kentällisessä olisi jakaa kiekkoa laitahyökkääjille. Toisaalta hyökkäysketjun puolustusvastuusta jäisi suurin osa minulle.”

Oikea laitahyökkääjä: Teemu Pulkkinen, Detroit Red Wings

”Nuorisomaajoukkueissa pelasimme yhdessä monet ottelut. Pulun laukaus on maailmanluokkaa ja hän on aina tehnyt maaleja. Niin tässäkin kentällisessä.”

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia