tiistai, 17 marraskuu 2015 15:46

Avoin ja iloinen Pekka Jormakka menestyy Leijonissa ja KHL:ssä

Kirjoittanut Pietari Oksa
Pekka Jormakka esiintyi Karjala-turnauksessa kotikaukalossaan. Pekka Jormakka esiintyi Karjala-turnauksessa kotikaukalossaan. Suomen Jääkiekkoliitto

Maajoukkuehyökkääjä Pekka Jormakka pelaa ensimmäistä kauttaan Helsingin Jokereissa Venäjän KHL-sarjaa.

Sarja on hänelle erityisen mieluinen, kun sitä pelatessa saa asua Helsingissä. Jormakka pitää omia olojaan mukavina verrattuna toisiin, jotka pelaavat muissa KHL:n seuroissa ja asuvat ympäri Venäjää.

– Jätkät ovat kertoneet asioiden olevan tosi hyvin, mutta eiköhän siinä vähän värikynää ole. Sen verran raskaalta kavereiden meno välillä näyttää.

Kauden aikana pelataan ja matkustetaan paljon. Vaikka olisi väsynyt, pelaamisen ilo kumpuaa silti jostakin, kun kiekko tippuu jäähän.

– Positiivisella mielellä raavitaan, vaikka jaloissa sitä kuuluisaa maitohappoa olisikin.

KHL:n peliruuhkasta selviää oikealla asenteella ja suomalaisella sisulla. Pieni, mutta tärkeä osa ammattiurheilijan arkea ja hyvinvointia on ruokailu.

Ne on Jormakan mukaan Jokereissa järjestetty hyvin myös pelimatkoilla. Usein ruokana on pastaa ja kanaa.

– Ketsuppia se tietysti vaatii reilusti, mies naureskelee ja paljastaa suosikikseen iltapalalla tarjottavat venäläiset letut.

Niiden raaka-aineet ovat Jormakalle arvoitus, eikä hän tunnista lisukkeena olevaa maitokastiketta muistuttavan valkoisen päällysteenkään raaka-aineita. Mutta hyvin ne suomalaiselle maistuvat.

Kesäharjoittelunsa vahva hyökkääjä kertoo hoitavansa käymällä kuntosalilla, lenkillä ja golfaamassa. Punttisalin hikisen tunnelman saa karistettua golfkentillä.

– Hermoja raastava peli on hyvää vastapainoa jääkiekolle kesäisin ja samalla voin nähdä kavereita, joita ei kauden aikana näe.

Parinkympin tasoituksella golfaava Pekka Jormakka viihtyi viheriöillä viime kesänä entistäkin enemmän. Seurana oli usein toinen huippukiekkoilija ja hyvä ystävä, Toronto Maple Leafsissa pelaava Leo Komarov.

– Hyvät pikkupelit saatiin usein aikaiseksi, vaikka keskinäisissä mittelöissä olen Leksan lähes aina voittanut, heittää Jormakka pilke silmäkulmassa.

Avoimuuttaan ja iloisuuttaan Pekka Jormakka ei ole KHL-sarjaan kadottanut.

 

Kirjoittaja opiskelee Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa urheilujournalismia