lauantai, 02 toukokuu 2015 00:57

Päävalmentaja Jalonen: ”Meidän on suoraviivaistettava peliämme”

Kirjoittanut Jussi Leppäsyrjä
Jyrki Jokipakka (oik.), Joonas Kemppainen (vas.) ja Janne Pesonen juhlivat Suomen avausmaalia MM-turnauksessa. Jyrki Jokipakka (oik.), Joonas Kemppainen (vas.) ja Janne Pesonen juhlivat Suomen avausmaalia MM-turnauksessa. HHOF-IIHF Images

Leijonat kärsi perjantaina MM-kisojen avausottelussaan 1-5-tappion USA:lle. Päävalmentaja Kari Jalosen mukaan Suomen on jatkossa suoraviivaistettava peliään. Suomi kohtaa MM-kisoissa seuraavaksi Tanskan sunnuntaina.

- Isossa kuvassa meidän on suoraviivaistettava ja yksinkertaistettava peliämme. Nyt hieroimme kiekkoa pienillä syötöillä ja siirsimme vastuuta liikaa kaverille, Jalonen mietti USA-pelin jälkeen.

- Rakensimme paikkoja, joista olisi pitänyt tehdä tarvittavat maalit. Saimme myös ylivoimaa sen verran, että ratkaisujen olisi pitänyt syntyä.

- Tulos oli harmittava, mutta sen kanssa on elettävä. Meidän pitää vain olla kärsivällisiä. Nyt nukumme yön yli, analysoimme tämän pelin ja katsomme rauhassa tilannetta.

Jalonen ei havainnut joukkueensa jännittävän kisojen avausottelua. USA:kaan ei pelillisesti yllättänyt Leijonia.

- Pukukopissa ja penkillä ei ollut havaittavissa hermostuneisuutta. Eikä USA:n peli meitä yllättänyt. Tiesimme sen vahvan hyökkäyspelin etukäteen, Jalonen sanoi.

Jalonen kertoi valmennuksen suunnitelleen, että Leo Komarov pelaisi sunnuntaina. Komarovin lisäksi Juha-Pekka Hytösen ja Harri Pesosen kisapassit ovat vielä leimaamatta.

- Kahden passi leimataan, ja yksi joutuu kotimatkalle, Jalonen kertoi.

 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia