torstai, 30 huhtikuu 2015 13:00

Leijonien Ossi Louhivaara: ”Asiat alkoivat tulla selkärangasta leirityksen loppuvaiheessa”

Kirjoittanut
Ossi Louhivaara pelasi SM-liigassa yli 500 runkosarjaottelua ennen siirtymistään Sveitsin pääsarjaan. Ossi Louhivaara pelasi SM-liigassa yli 500 runkosarjaottelua ennen siirtymistään Sveitsin pääsarjaan. Jukka Salminen

Leijonien hyökkääjä Ossi Louhivaara on kulkenut pitkän tien huipulle, ja ensimmäisiin arvokisoihinsa hän lähtee 32-vuotiaana.

- Koko neljän viikon MM-leirityksen ajan olin mukana, ja kyllähän tämä lämmittää mieltä, että onnistumiset leirityksen aikana palkittiin MM-kisapaikalla, kaksi maalia toissa viikonlopun EHT-ottelussa Venäjän verkkoon viimeistellyt Louhivaara tuumii.

- Koskaan aikaisemmin en ollut mukana edes MM-leirityksissä, ja tämä leiritys oli hieno kokemus. Pelinopeus kasvoi leirityksen aikana, ja asiat alkoivat tulla enemmän selkärangasta leirityksen loppuvaiheessa, kun yhteispeli parani.

Viisitoista vuotta sitten Louhivaaran aikuisuran alkuvaiheessa maajoukkueeseen, MM-kisoista puhumattakaan oli pitkä matka.

Kotkan Titaanien kasvatti pelasi kotikaupungissaan Kotkassa Suomi-sarjaa, ja sen jälkeen hän pelasi pari kautta Mestistä KooKoossa.

Hyvät peliesitykset Mestiksessä poikivat sopimuksen JYPiin, missä kului peräti kymmenen kautta. Tällä kaudella Louhivaara pelasi seurajoukkuetasolla Sveitsissä.

Arvokisoihin pääsemisen siirtyminen myöhemmälle iälle ei ole huolestuttanut Louhivaaraa. A-maajoukkueessa hän debytoi 26-vuotiaana, ja arvokisoihin pääsemiseen meni vielä kuusi vuotta.

- Minulla on sellainen elämänasenne, että en mieti menneitä tai tulevia kovin paljon. Vanhoja asioita on turha kaivella, ja en koskaan asettanut mitään MM-tavoitteita, Louhivaara päättää.

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia