Tulosta tämä sivu
lauantai, 17 toukokuu 2014 15:17

Päivän Leijona Pekka Rinne: "Pelissämme on nouseva trendi!"

Kirjoittanut
Pekka Rinne. Pekka Rinne. Andre Ringuette/HHOF-IIHF Images

Leijonat seilaa tällä hetkellä kolmen voiton putkessa Minskin MM-kisoissa. Nashvillen maalivahti Pekka Rinne on ollut suuressa roolissa Suomen pistejahdissa kohti pudotuspelejä.

Rinteen kausi on ollut rikkonainen. Lonkkaleikkauksen jälkeen hän sai pahan tulehduksen, ja vaivat romuttivat Rinteen haaveet Sotshin olympialaisista. Hän toipui pelikuntoon runkosarjan lopulla ja ehti pelata reilut kymmenen ottelua.

- Tuntui, että kausi jäi vähän kesken. Onneksi tarjoutui tilaisuus tulla tänne jatkamaan pelejä. Nämä ovat minulle tavallaan kauden pudotuspelit, Rinne sanoo.

- On ollut hienoa huomata, että paikat ovat kestäneet hyvin. MM-ohjelma on tosi tiivis ja raskas, ja peliruuhkat tuntuvat kyllä kropassa, mutta pelaaminen tuntuu todella kivalta.

Rinteen torjuntaprosentti on komeasti yli 94, ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,23. Hän on ollut Leijonien tiiviin puolustuksen viimeinen lukko.

- Vaikka meillä on melko kokematon MM-joukkue, niin kaverit ovat pelanneet tosi kypsästi. Ei edes huomaa, että puolustuksessa on niin monta ensikertalaista, Rinne kehuu.

- Lisäksi on ollut hienoa huomata, että pelimme on kehittynyt koko ajan ja siinä on sopivasti nouseva trendi. Olemme joutuneet puolustamaan aika tiiviisti, mutta se on tämän joukkueen tyyli. Jatkossakin menestys vaatii tiivistä ja kurinalaista puolustamista, se on meidän aseemme tässä turnauksessa.

Tänään Rinne ja muut leijonat viettävät välipäivää. Ohjelmassa oli lyhyt jääharjoitus ja joukkuekuva. Loppupäivän ohjelma on vielä avoinna. Rinne katselisi mielellään kaupunkia, joka tuli jonkin verran tutuksi, kun hän pelasi Minskissä NHL:n työsulkukaudella.

- Keskusta näyttää edelleen melko samanlaiselta, mutta on tänne ilmestynyt paljon uusia rakennuksiakin. Vielä en ole ehtinyt kaupungille, mutta ehkä siihenkin tarjoutuu vielä tilaisuus, Leijonien ykkösvahti tuumaa.

 

 

Viimeksi muutettu lauantai, 17 toukokuu 2014 19:57