perjantai, 16 toukokuu 2014 14:07

Päivän Leijona Erik Haula: "Kävimme Päällikön kanssa yhteisiä kuvioita läpi"

Kirjoittanut
Erik Haula. Erik Haula. Bruce Kluckhohn

Leijonien MM-joukkue luisteluttaa tänään Sveitsi-ottelussa jäälle joukkueen tuoreimman vahvistuksen. Minnesota Wildissa komean kauden pelannut Erik Haula saapui Minskiin torstaina ja hyökkää tänään Suomen kakkosketjussa.

MM-kisat ja ylipäänsä A-maaottelut ovat Haulalle toistaiseksi tuntematon kokemus. Toki porilaislähtöinen hyökkääjä on toki edustanut Suomea alle 18-vuotiaiden ja nuorten MM-turnauksissa, mutta aikuisten karkeloissa Haula ei ole vielä esiintynyt.

Kun Minnesota putosi NHL:n pudotuspeleistä, vastasi Haula myöntävästi päävalmentaja Erkka Westerlundin kutsuun. Haula lensi Minskiin Minneapolisista Torontoon, sieltä Varsovaan ja lopulta Minskiin business-luokassa.

- Vain yksi lennoista oli business-luokassa, Haula täsmentää.

- Tapasin joukkueen eilen, ja varmaan puolet pelaajista on minulle entuudestaan outoja, mutta nopeasti tähän porukkaan pääsee sisälle. Aamulla pääsimme jo yhdessä jäälle ja sain ravisteltua vähän lentojen rasituksia pois jaloista. Aikaero painaa vielä, mutta ei anneta sen vaikuttaa.

Haula pelaa Suomen kakkosketjussa Leo Komarovin ja Olli Jokisen kanssa.

- Komarovin tunnen ennestään ja "Päällikön" kanssa olemme käyneet yhteisiä kuvioita läpi.

Haula seurasi eilen Suomen ottelun Valko-Venäjää vastaan katsomosta. Kisapaikka oon jo ehtinyt tehdä vaikutuksen Haulaan.

- Järjestelyt ovat tosi hyvät, areena oli positiivinen yllätys ja tunnelma pelissä tiivis. Olen käynyt Minskissä kerran aiemmin, kun pidimme alle 18-vuotiaiden MM-leirin Minskissä ennen Kazanin MM-kisoja keväällä 2008.

 

 

Viimeksi muutettu perjantai, 16 toukokuu 2014 15:04

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia