Tulosta tämä sivu
maanantai, 12 toukokuu 2014 12:55

Päivän Leijona: "Virheet ja jäähyt pois"

Kirjoittanut
Palola haastattelussa ensimmäisen A-maaottelunsa jälkeen joulukuussa. Palola haastattelussa ensimmäisen A-maaottelunsa jälkeen joulukuussa. Europhoto/Jukka Rautio

Suomi on aloittanut MM-turnauksensa kahdella tappiolla, mutta turkkiaan Leijonat ei ole vielä myynyt. Eilen Venäjää vastaan MM-debyyttinsä tehnyt Olli Palola sanoo, että fiilis joukkueessa on hyvä, vaikka pistetili onkin yhä avaamatta.

Tapparan laitahyökkääjä ja pistenikkari Palola sai pikahälytyksen uransa ensimmäisiin arvokisoihin, kun Juhamatti Aaltonen ja Michael Keränen kieltäytyivät Minskin matkasta. Maajoukkuekutsu pisti mieheen vipinää.

- Kun soitto tuli, kävin Lempäälässä jäällä ja sitten varusteet mukaan ja Helsinkiin. Vaikka valmistautuminen olikin lyhyt, niin ei siinä mitään ihmeellistä ollut. Takana oli pitkä kausi pudotuspeleineen ja oli ihan hyvä ladata vähän akkuja. Nyt on taas mieli virkeä.

Palolan kisapassi sai leiman vasta Venäjä-peliin, Latviaa vastaan hän seurasi joukkueen otteita katsomosta.

- Oli hieno fiilis päästä pelaamaan ison yleisön edessä ja maailmanluokan tähtiä vastaan. Tietysti päällimmäinen asia eilisestä on tappio, mutta pelimme parani kolmannessa erässä ja siitä on hyvä jatkaa. Huomenna on jo uusi mahdollisuus.

Palolalle osa maajoukkuepelaajista on uusia tuttavuuksia. Kämppäkaveri Jyri Marttinen kuuluu heihin, mutta yhteiselo on sujunut hyvin.

- Läppä lentää ihan hyvin ja olen viihtynyt. Joukkueessa on paljon kokeneita ja hienot urat tehneitä pelaajia, joiden jokapäiväisestä toiminnasta voin ammentaa tietoa omalle uralleni.

Huomista vastustajaa Leijonat ei vielä ole käynyt läpi. Paluu Venäjä-pelin jälkeen hotellille venyi myöhäiseksi. Maanantai on toistaiseksi kulunut lepäillen ja tankaten.

- Vähitellen katseet siirtyvät huomiseen Saksa-peliin. Olen luottavainen siihen, että homma alkaa toimia yhä paremmin. Meidän pitää kiinnittää huomiota pieniin asioihin. Turhat jäähyt ja virheet pois, niin hyvä tästä vielä tulee.

Viimeksi muutettu maanantai, 12 toukokuu 2014 15:13