torstai, 08 toukokuu 2014 15:03

Leijona-vahdin resepti loppukauden huippuiskuun - ”Kaipasin ruisleipää”

Kirjoittanut Veera Manninen
Mikko Koskinen napsi kiekot talteen EHT-ottelussa Venäjää vastaan vappuna. Mikko Koskinen napsi kiekot talteen EHT-ottelussa Venäjää vastaan vappuna. Pasi Mennander.

KHL:ssa pelaavan Leijona-veskari Mikko Koskisen loppukauden päätavoite toteutui kun paikka Minskiin lähtevässä MM-kisajoukkueessa avautui. 

- Onhan tämä upeaa. Tästä on kuitenkin haaveillut pienestä asti ja nyt se realisoituu tässä. Ei kuitenkaan pidä alkaa liikaa ihastella, pitää tehdä vain töitä niin kuin aina ennenkin, 25-vuotias Koskinen painottaa.

- Kyllä näissä Suomen joukkueissa vahvuutena on aina viisikkopelaaminen, ja että ollaan yhtenäinen joukkue ja taistellaan. Hyviä äijiä kaikki, kiva siellä poikien takana on seistä.

Kuluneen kautensa Koskinen vietti Venäjällä Sibir Novosibirskin paidassa. Leijona-joukkueessa muiden suomalaisten kanssa Koskinen viihtyy  hyvin.

- Onhan tämä ihan eri fiilis olla nyt tässä joukkueessa, kun pystyy kommunikoimaan omalla äidinkielellä ja ymmärtää täällä kaikki jutut, mitä täällä on meneillään, Koskinen miettii.

- Oma kausi oli kuitenkin hyvä. Tuli paljon pelejä, aika paljon onnistumisia ja sitä kautta itseluottamus nousi. Sai myös omaa peliä kehitettyä, että pystyi pelata sillä tasolla ja illasta toiseen. Se oli varmasti isoin juttu.

Venäjällä ollessaan Koskinen kertoo kaivanneensa läheisiään.

- Kyllähän eniten ikävöi tyttöystävää, perhettä ja kavereita.

- Suomesta kaipasi hyvää ruokaa ja ruisleipää. Sitä tulikin sitten hamstrattua, kun kävi täällä kotona, kaksimetrinen veräjänvartija paljastaa.

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia