perjantai, 09 kesäkuu 2017 11:50

D-B -junioreiden harrastamiseen tukea 942 550 euroa – Hakemusten määrässä iso hyppäys

Kirjoittanut Toimitus

Vähävaraisille kiekkojunioreille vuosi sitten osoitetun vuosittain toistuvan miljoonalahjoituksen toinen tukikierros on saatu päätökseen. Huhtikuussa haettavana ollutta D-B -junioreille suunnattua tukea harrastamisen kustannuksiin myönnetään tänä vuonna 933 hakijalle. Yhteensä tukea maksetaan 942 550 euroa.

Kaikkiaan tukihakemuksia kertyi 1 210 kappaletta 130 seurasta, uusia hakijoita oli yhteensä 681. Vuotta aikaisemmin, ensimmäisen D-B -junioreille suunnatun tukihaun yhteydessä, tukea haki 829 junioria ja sitä maksettiin 606 350 euroa. Hakemusten kasvanut määrä osoittaa, että tarve taloudelliselle tuelle on suuri.

Jääkiekkoliiton saaman lahjoituksen myötä tukea voidaan jakaa keväisin miljoonan euron edestä. Tukisummat on porrastettu harrastamisen kustannusten tavoin ikäluokittain: D-junioreiden tuki on 650, C-junioreiden 1 000 ja B-junioreiden 1 400 euroa.

Kriteereinä tukien saamiselle on lahjoituksen antajan toimesta asetettuperheen taloudellisen tilanteen ohella mm. pelaajan motivaatio ja seuran toimenpiteet vähävaraisten tukemiseksi, harrastajamäärän lisäämiseksi, harrastusmaksujen kurissa pitämiseksi ja ko. ikäluokkien valmentajien kouluttamiseksi.

Jääkiekkoliitto tiedottaa tukien saajia päätöksistä pelaajien seurojen avustuksella. Tuet maksetaan 15.9. mennessä seurojen kautta niille, joiden jääkiekkoharrastus jatkuu myös tulevalla kaudella. Tuki on henkilökohtainen ja saajan vaihtaessa kesän aikana seuraa hoituu tuen maksaminen uuden seuran kautta. 

Nuorempien ikäluokkien tuet hakuun syksyllä
Syksyllä tukea harrastamisen kustannuksiin voivat hakea nuoremmat ikäluokat. Seurojen kautta tapahtuva haku alkaa 25. syyskuuta ja päättyy 13. lokakuuta. E-junioreiden tukisumma on 300 ja F-junioreiden 200 euroa. Pelaajien ohella seurat voivat hakea tukea Leijona-kiekkokoulujen vapaapaikkoihin.

Seurojen yhteyshenkilöitä informoidaan haun alkamisesta hyvissä ajoin.

Lue lisää Jääkiekkoliiton vähävaraisten perheiden tukiprosesseista: www.leijonat.fi/tuet

 

Olet nyt

Etsi sivustolta