keskiviikko, 22 kesäkuu 2016 12:38

D-B -junioreille 606 350 euroa tukea harrastamisen kustannuksiin

Kirjoittanut Toimitus

Vähävaraisille kiekkojunioreille keväällä osoitetun vuosittain toistuvan miljoonalahjoituksen ensimmäinen tukikierros on saatu päätökseen. Toukokuun lopussa päättyneessä haussa D-B -junioreille suunnattua tukea harrastamisen kustannuksiin myönnetään tänä vuonna 612 hakijalle. Yhteensä tukea maksetaan 606 350 euroa.

Tukisummat on porrastettu harrastamisen kustannusten tavoin ikäluokittain: D-junioreiden tuki on 650, C-junioreiden 1 000 ja B-junioreiden 1 400 euroa.

- Maksimissaan tukea voidaan keväisin jakaa miljoonan euron edestä sikäli kun lahjoittajan toimesta asetetut kriteerit tukien myöntämiselle täyttyvät, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoo.
- Kriteereinä tukien saamiselle ovat perheen taloudellisen tilanteen ohella mm. pelaajan motivaatio ja seuran toimenpiteet vähävaraisten tukemiseksi, harrastajamäärän lisäämiseksi, harrastusmaksujen kurissa pitämiseksi ja ko. ikäluokkien valmentajien kouluttamiseksi.

Hakemukseen tuli liittää mukaan myös pelaajan viimeisin koulutodistus. Vaikka arvosanat sinänsä eivät ratkaise tukien saamista toivotaan tämän motivoivan pelaajia satsaamaan myös koulunkäyntiin.

Kaikkiaan tukea haki kevään tukiaallossa 829 junioria 116 junioriseurasta.
- Hakemusten määrä osoittaa, että tarve taloudelliselle tuelle on suuri. Syyt tuen tarpeelle ovat yksilöllisiä mutta yhtenäistä on vanhempien huoli siitä, mitä lapselle tapahtuu jos harrastaminen yhtäkkiä joudutaankin lopettamaan, Nurminen tiivistää.

Nurminen myös uskoo, että kun nyt ensimäistä kertaa tässä muodossa toteutettu tukiprosessi tulee tutuksi seuroille ja kiekkoa harrastaville perheille kasvaa hakemusten määrä uusiin lukemiin.

Nuorempien ikäluokkien tuet hakuun syksyllä
Syksyllä tukea harrastamisen kustannuksiin voivat hakea nuoremmat ikäluokat kiekkokouluikäisistä E-junioreihin. Seurojen kautta tapahtuva haku käynnistyy syys-lokakuun taitteessa ja seurojen yhteyshenkilöitä informoidaan haun alkamisesta hyvissä ajoin.

Pelaajayhdistyksen olympiarahaston kautta haettavien tukien haku tapahtuu talvella ja ensi keväänä haettavaksi tulevat jälleen ikäluokkien D-B tuet. Myös monella suurimmista seuroista on omat rahastonsa, joiden kautta harrastamista tuetaan paikallistasolla.

 

Lue lisää: Infopaketti tukiprosesseista Jääkiekkoliiton sivuilla


 

Olet nyt

Etsi sivustolta