perjantai, 12 joulukuu 2014 09:52

402 perheelle joululahja: 199 700 euroa tukea lasten jääkiekkoharrastukseen

Kirjoittanut Toimitus

Suomen Jääkiekkoliitto tukee vuosittain vähävaraisten perheiden lasten jääkiekkoharrastusta. Taloutensa kanssa kamppaileville perheille maksettiin tänä vuonna tukea yhteensä 199 700 euroa, mikä on yli puolet aikaisempia vuosia enemmän. 

- Tukisumman lisäksi myös hakemusten määrä on kasvanut merkittävästi vuosi vuodelta. Nyt hakemuksia tuli 701 yhteensä 136 seurasta ympäri maan, eli monta tukea tarvitsevaa perhettä jäi valitettavasti tuen ulkopuolelle, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoo.

- Yleisimpiä syitä tuen hakemiselle ovat mm. vanhempien työttömyys, terveydelliset ongelmat, yksinhuoltajuus ja monilapsisuus. Usein taustalla on myös huoli siitä, mitä lapselle käy, mikäli harrastus joudutaan taloudellisista syistä lopettamaan: pysyykö nuori kaidalla tiellä ja kuinka muu elämä järjestyy.

Tukien hakeminen tapahtui edellisvuosien tapaan seurojen kautta. Myös tuen piiriin päässeiden perheiden tukisummat maksetaan seuroille, jotka vähentävät tukimäärän suoraan perheen kausimaksuista. Perheen saama tukisumma riippuu kiekkoilevan tytön tai pojan iästä.
- Kausimaksujen suuruus riippuu pelaajan iästä ja siksi myös tuet on porrastettu ikäluokittain. Vanhimmat tuen piiriin kuuluvat lapset ovat C-junioreita, joiden saama tuki on 700 euroa per pelaaja. Nuorimmat eli 8-vuotiaat F-juniorit saivat tukea 200 euroa, Nurminen selvittää.

Vähävaraisten perheiden lasten jääkiekkoharrastuksen tukeminen alkoi keväällä 2011. Viiden hakukerran jälkeen tukia on nyt myönnetty kaikkiaan 1455 hakijalle, yhteensä tukea on maksettu 537 750 euroa.

Vähävaraisten perheiden jääkiekkoharrastuksen tukeminen alkoi kun Suomen Jääkiekkoliitto sai vuoden 2010 Karjala-turnauksen yhteydessä lähes puolen miljoonan euron lahjoituksen Jääkiekon Tuki ry:ltä. Lahjoituksen pohjalta perustettiin Olli Pulkkasen rahasto vähävaraisten perheiden tukemista varten. Syksyllä 2013 Jääkiekkoliiton liittovaltuusto päätti ohjata vuoden 2013 MM-kotikisojen tuotoista 400 000 euroa vähävaraisten perheiden tukemiseen - myös nämä rahat on ohjattu jaettavaksi Olli Pulkkasen rahaston kautta.


 

Olet nyt

Etsi sivustolta