keskiviikko, 06 huhtikuu 2016 23:27

Antti Laaksosesta Kiekkoreippaan uusi taitovalmentaja

Kirjoittanut Toimitus

Nykyisen taitovalmentajan Markus Juurikkalan siirtyessä uusien haasteiden pariin Itävaltaan, on seuran uudeksi taitovalmentajaksi valittu 32-vuotias Antti Laaksonen.

Koulutustaustaltaan Laaksonen on liikunnanohjaaja (AMK) ja liikuntatieteiden maisteri. Viimeiset kolme kautta hän on työskennellyt Kansainvälisen Jääkiekon kehityskeskuksen kehityspäällikkönä Vierumäellä, vastaten osaltaan mm. jääkiekon valmennus- ja koulutussisältöjen kehittämisestä.

Valmentajataustaa Kiekkoreippaan tulevalla taitovalmentajalla on mm. JYP Junioreista, Heinolan Kiekosta ja Pelicansin B2-joukkueesta. Päijät-Hämeen alueen kiekkotuntemusta löytyy myös HeKi:n junioripäällikkyyden hoitamisesta kausilla 2008–2010.

- Odotan innolla, että pääsen aloittamaan uudessa tehtävässä. Olen saanut todella hyvän kuvan seuran ja alueen toiminnasta. Haluan päästä kehittämään osaltani lahtelaista ja päijäthämäläistä jääkiekkoa. Taitovalmentajan tehtävässä juuri taitojen opettaminen ja liikunnalliseen elämäntapaan kasvattaminen ovat avainasemassa ja olen varma, että minulla on seuralle annettavaa juuri tällä saralla, Antti Laaksonen kommentoi nimitystään tuoreeltaan.

- Taitovalmentajan tehtävä herätti runsaasti kiinnostusta ja hakijoiden joukossa oli useita erinomaisia ehdokkaita. Antti Laaksonen osoittautui hakijoiden joukosta parhaaksi vaihtoehdoksi meille, avaa Kiekkoreippaan toiminnanjohtaja Ari Suomalainen päätöksen taustoja.

- Laaksosen koulutustausta, kokemus ja osaaminen muodostavat kokonaisuuden, joka antaa erinomaiset lähtökohdat tehtävän menestyksekkääseen hoitamiseen sekä seurojen toimintojen kehittämiseen. Laaksonen tuo ison lisäarvon laji- ja pelitaitojen opettamiseen ja kuuluu näissä asioissa valtakunnankin mittapuussa ehdottomaan kärkeen. Kehityskeskuksen kehityspäällikön paikalta hänellä on erittäin laaja näkemys myös lasten- ja nuortenvalmennukseen liittyvistä asioista. Hän on myös ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa valmentajaprofiilityökalua, joten valmentajien henkilökohtainen ohjaus tulee edelleen kehittymään seurassamme. Olen vakuuttunut, että saimme Juurikkalan seuraajaksi juuri sellaisen kaverin mitä etsimmekin ja odotan innolla että pääsemme tekemään täysipainoisesti yhteistyötä, Kiekkoreippaan valmennuspäällikkö Herkko Koski lisää.

Taitovalmentaja toimii Kiekkoreippaan ohella Päijät-Hämeen muiden seurojen 10–14-vuotiaiden lapsien taitovalmentajana. Taitojen lisäksi taitovalmentaja vie kentälle viestiä oikean asenteen merkityksestä.

Kiekkoreippaan uusi taitovalmentaja aloittaa tehtävässä 1.6.2016.

Lähde:
Tiedote