tiistai, 18 heinäkuu 2017 10:36

IIHF Hockey Development Camp 2017 - Mentorvalmentajat osallistujien tukena

Kirjoittanut
Hockey Development Camp mentorvalmentaja Sami Nuutinen (oik.). Hockey Development Camp mentorvalmentaja Sami Nuutinen (oik.). Taru Nyholm

IIHF Hockey Development Camp -tapahtumassa (8. −15. heinäkuuta) jokaiselle osallistujalle nimettiin oma mentorvalmentaja oppimisprosessin tueksi. Yksi valmentajille suunnatun Team Coach Development –ohjelman mentoreista oli Suomen Jääkiekkoliiton aluevalmentaja Sami Nuutinen.

− Tehtäväni oli toimia leirillä valmentajien valmentajana. Valmentajat suunnittelivat ja vetivät leirillä harjoituksia ja otteluita, ja yhdessä sitten pohdimme mikä toimi, ja mitä olisi voinut mahdollisesti parantaa, Nuutinen avaa työskentelymetodia.

− Harjoitusten tulisi olla aina pala todellista peliä, tilanne, joka voi oikeasti tapahtua ottelussa. Omassa ryhmässäni me keskityimmekin viemään harjoituksia pelinomaisempaan suuntaan.

− Jos syötän pelissä kiekon vastustajan pakille, niin ei se pakki anna sitä kiekkoa vapaaehtoisesti minulle takaisin. Ei meidän kannata toistaa epätodellista tilannetta harjoituksissakaan. Ne ovat pieniä asioita, mutta pelin kannalta äärimmäisen tärkeitä, Nuutinen muistuttaa.

Aluevalmentajan mukaan Suomessa ollaan pelin opettamisessa hyvällä tiellä.

− Me olemme pääsemässä eroon siitä, että lapsia ja nuoria opetetaan kiertämään keiloja. Pelaajat kohtaavat harjoituksissa tilanteita ja ongelmia, joita joutuvat ratkomaan pelissäkin.

Mentorina ensimmäistä kertaa leirillä työskennellyt Nuutinen yllättyi iloisesti koulutettaviensa avoimesta asenteesta ja oppimisinnosta.

− Leirin ehdottomasti parasta antia oli tiedon avoin jakaminen kaikkien osallistujien kesken.

− Ja voin vannoa, että joukkueessamme pelannut filippiiniläinen pelaajanalku muistaa leiriottelussa viimeistelemänsä maalin varmasti loppuikänsä. Hän oli niin onnellinen.

IIHF Hockey Development Camp 2017 8.−15. heinäkuuta Vierumäellä. Tapahtuma kokosi Suomen Urheiluopistolle yhteen 346 osallistujaa 54 IIHF:n jäsenmaasta. Lue lisää täältä

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta