tiistai, 18 heinäkuu 2017 10:24

IIHF Hockey Development Camp 2017 - ”Minulle on auennut aivan uusi maailma”

Kirjoittanut
Kanit Kitirienglap Vierumäellä IIHF:n Hockey Development Camp 2017 -tapahtumassa. Kanit Kitirienglap Vierumäellä IIHF:n Hockey Development Camp 2017 -tapahtumassa. Taru Nyholm

Kanit Kitirienglap oli toinen Thaimaasta IIHF:n Hockey Development Camp 2017 –tapahtumaan kutsutuista pelaajista. Hän vieraili ensi kertaa Euroopassa ja Suomessa, ja piti kokemusta unenomaisena niin jäällä kuin sen ulkopuolella.

− Saan oppia joka hetki uutta, ja tutustua uusiin ystäviin ympäri maailman. Minulle on auennut täällä leirillä aivan uusi maailma. En ole koskaan Thaimaassa kohdannut näin taitavia pelaajia ja näin upeita olosuhteita. Leirillä olevien pelaajien asenne ja taidot motivoivat minua eteenpäin. En osaa sanoin kuvailla, kuinka paljon saan tästä kokemuksesta voimaa jatkaa, Kitirienglap kiitteli leirikokemustaan lähes liikuttuneena.

− Suomen luonto on myös uskomaton. Mihin tahansa katson, näen ympärilläni vihreää.

Kansainvälisessä koulussa kotimaassaan opiskeleva Kitirienglap aloitti jääkiekon pari vuotta sitten isänsä ehdotuksesta. Joukkueensa kanssa jäälle puolustaja pääsee harjoittelemaan vain viikonloppuisin, sillä ajoaika lähimmälle hallille vie suuntaansa parisen tuntia.

− Parasta leirillä ovat olleet kaikki uudet ystäväni. Useimmat pelaajat leirillä ovat minua taitavampia, ja minulla on paljon kirittävää. Joudun todella pinnistelemään osaamiseni ylärajoilla, koska en tahdo pettää joukkuekavereitani. Haluan kantaa vastuuni kentällä, ja se kehittää minua eteenpäin pelaajana.

− Jääkiekko on hauskaa ja nautin siitä. Se on tärkeää ja arvokasta minulle.

IIHF Hockey Development Camp 2017 8.−15. heinäkuuta Vierumäellä. Tapahtuma kokosi Suomen Urheiluopistolle yhteen 346 osallistujaa 54 IIHF:n jäsenmaasta. Lue lisää täältä


 

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta