maanantai, 19 kesäkuu 2017 00:57

Urheilumuseo tarjoaa maajoukkueiden ottelupöytäkirjoja digitaalisessa muodossa - Tutustu verkossa tai lataa koneellesi!

Kirjoittanut Toimitus

Urheilumuseo on digitoinut Jääkiekkoliiton arkistoon kuuluvat A-maajoukkueen ja naisten maajoukkueen ottelupöytäkirjat. Kaikkiaan digitoitiin 67 naisten peliä vuosilta 1989-1998 sekä 732 miesten peliä vuosilta 1953-1998.

Aineiston digitointi ja sitä kautta sen tunnettuuden vahvistaminen auttaa täydentämään Jääkiekkoliiton arkiston puutteita lähivuosien aikana eri lähteistä. Urheilumuseon yksi tavoite on saada kansallisesti merkittävien urheilumuotojen, kuten jääkiekon, kansainvälinen kilpailutoiminta monipuolisesti ja kattavasti talteen erilaista nykypäivän ja tulevaisuuden käyttöä ajatellen.

Osa historiallisista ottelupöytäkirjoista ei ole päätynyt vielä arkistoon, mutta Urheilumuseossa ollaan toiveikkaita, että maaotteluaineistoja on edelleen tallessa eri kohteissa.

Digitoituja ottelupöytäkirjoja pääsee katselemaan ja vaikka lataamaan itselleen Urheilumuseon Dropbox-tilin kautta.

Suorat linkit ottelupöytäkirjoihin:
Miehet
Naiset

Urheilumuseo on digitoinut myös muita jääkiekkoon liittyviä aineistoja, kuten:
Jääkiekkokirjat vuosilta 1961–1977
Suomen jääkiekon mestaruussarjan ottelupöytäkirjat (n. 2600 peliä)

Vielä paperisena olevia arkistoaineistoja pääsee tutkimaan avoimesti Urheilumuseolla. Jääkiekkoliiton arkisto käsittää kaikkiaan yli 700 koteloa asiakirjoja. Maaottelujen osalta se sisältää esimerkiksi nykyaikaiset Final statistics -raportit arvoturnauksista vuosilta 1990–2011.

Suomen Jääkiekkoliiton arkiston luettelo (.doc -tiedosto)

Lähde:
Urheilumuseon tiedote

 

 

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta