maanantai, 01 syyskuu 2014 15:37

Blues nostaa Jere Lehtisen pelinumeron 10 Barona Areenan kattoon - "Kunnia-asia"

Kirjoittanut

Espoo Blues kunnioittaa Jere Lehtisen ainutlaatuista uraa niin Suomessa kuin kansainvälisilläkin kentillä tiistaina 30.9. pelattavassa ottelussa Blues-TPS.

Espoo Bluesilla on kunnia isännöidä ainutkertaista ottelutapahtumaa suomalaisen ja espoolaisen jääkiekkoikoni Jere Lehtisen vaikuttavan uran kunniaksi. Ennen illan ottelun alkua Lehtisen Kiekko-Espoossa käyttämä pelinumero 10 nousee Barona Areenan kattoon ja poistuu näin käytöstä. Lehtisestä tulee täten Bluesin historian toinen pelaaja, jonka nimi nousee hallin kattoon - Lehtisen numero 10 nousee vuonna 2007 jäädytetyn Timo Hirvosen numeron 33 ainutlaatuiseen seuraan.

- Espoolainen jääkiekko tarvitsee Jeren kaltaisia esimerkkejä. On ollut hienoa saada seurata Jeren matkaa espoolaisesta juniorijääkiekkoilijasta yhdeksi maailman arvostetuimmaksi ja parhaimmaksi pelaajaksi. Jere on niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin hieno esimerkki periksiantamattomasta ja määrätietoisesta espoolaisesta kiekkoilijasta. On kunnia-asia saada nostaa Jeren pelipaita meidän hallin kattoon Hirvosen paidan viereen esimerkiksi meille kaikille siitä upeasta menestyksestä ja työstä mitä Jere on uransa aikana saavuttanut ja tehnyt, kommentoi Espoo Bluesin toimitusjohtaja Mika Rautio.

Espoolaisen jääkiekkokoulun kasvatti Lehtinen pelasi Kiekko-Espoossa kaikkiaan neljä kautta, ja oli mukana nostamassa espoolaista seuraa Liigaan keväällä 1992 syöttämällä ratkaisevan ottelun voittomaalin. Hän nousi A-nuorten SM-sarjaan 16-vuotiaana kaudella 1989-90, ja pelasi ensimmäisen aikuisten pelinsä seuraavalla kaudella.

Lehtinen edusti urallaan Espoota kausina 1989-1993. Lehtinen pelasi I-divisioonassa ja Liigassa yhteensä 120 ottelua, joissa syntyivät tehot 60+40=100.

SM-liigassa pelatessaan Lehtinen saavutti urallaan kerran hopeaa (1994) sekä kerran kultaa (1995).

- On kunnia-asia espoolaisena jääkiekkoilijana nousta Timo Hirvosen viereen Barona Areenan kattoon. Kävin koko nuoruuteni espoolaisen juniorijääkiekon polun ja nyt olen tässä pisteessä, joten arvostus nousee vielä korkeammalle, Lehtinen kommentoi.

Lähde:
Tiedote

 

 

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta