keskiviikko, 06 syyskuu 2017 11:23

Saara Niemi Kunlunin naisten joukkueen valmentajaksi

Kirjoittanut Toimitus
Saara Niemi Kunlunin naisten joukkueen valmentajaksi Jukka Salminen

Jääkiekkoliiton tyttökiekon taitovalmentaja Saara Niemi on kutsuttu Kunlun Red Starin naisten joukkueen valmentajaksi. Kiinalaisjoukkue siirtyy alkavalla kaudella pelaamaan Kanadan naisten sarjaa (CWHL, Canadian Women’s Hockey League).

Red Starin naiskiekkoprojektia johtaa yhdysvaltalainen Digit Murphy. Niemen lisäksi joukkueeseen suomalaisväriä tuovat maalivahti Noora Räty ja maalivahtivalmentaja Santeri Matikainen.

- Tämä on hieno asia ja taas kerran osoitus siitä, että suomalaista valmennusosaamista todella arvostetaan maailmalla, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen iloitsee.

Syyskuussa pikakomennuksella pestinsä aloittavalle Niemelle uusi työ tietää hyppäystä tyttökiekosta naisten ammattilaisorganisaatioon.  
- Viimeiset kolme ja puoli vuotta olen saanut olla mukana kehittämässä suomalaista jääkiekkoa ja kehittyä valmentajana, kiitos Jääkiekkoliitolle tästä mahdollisuudesta. Nyt edessä ovat uudet haasteet ja mahdollisuudet, odotan mielenkiinnolla valmentamista erilaisessa kulttuurissa ja naisten jääkiekon ammattilaisorganisaatiossa.

Jääkiekkoliitto tiedottaa lähiaikoina miten tyttökiekon taitovalmentajan työt jaetaan.


Canadian Women’s Hockey League verkossa