maanantai, 31 lokakuu 2016 13:03

Suomalainen urheiluväki tiivistää yhteistyötään - jääkiekko ja autourheilu hiihdon MM-kisojen kumppaneiksi

Kirjoittanut Toimitus
Vaikka Patrik Lainetta ja Sebastian Ahoa tuskin nähdään Lahdessa käynnissä olevan NHL-kauden vuoksi, Nuorten MM-kotikisoissa loistanut kaksikko on hengessä mukana hiihdon kotikisoissa. Vaikka Patrik Lainetta ja Sebastian Ahoa tuskin nähdään Lahdessa käynnissä olevan NHL-kauden vuoksi, Nuorten MM-kotikisoissa loistanut kaksikko on hengessä mukana hiihdon kotikisoissa.

Suomalaisessa urheilussa kehitetään uudenlaista yhteistyötä ensi vuoden pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisojen innoittamana. Suomen Jääkiekkoliitto ja AKK Sports liittyvät MM-hiihtojen yhteisökumppaneiksi jo aiemmin mukana olleiden Suomen Urheiluliiton ja Suunnistusliiton rinnalle.

Kumppanuus sisältää erityisesti tapahtumien sisältöjen kehittämistä ja yhdessä tekemistä sekä markkinointi- ja viestintäyhteistyötä. Hiihdon MM-kisat muun muassa näkyvät viikonloppuna Helsingissä pelattavassa jääkiekon Karjala-turnauksessa.

- Yhdessä tekemisestä ja asioiden jakamisesta hyötyy koko suomalainen urheilu ja Jääkiekkoliitto haluaa liputtaa lajien välisen yhteistyön puolesta. Toivottavasti yhteen hiileen puhaltamisen kulttuuri laajenee entisestään, tapoja löytyy varmasti, kun halu on yhteinen, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen painottaa.

Muun muassa Suomen MM-rallin järjestäjänä tunnettu AKK Sports osallistuu ensi talven MM-hiihtoihin esittelemällä kisavieraille nuorisourheilun tukihankkeensa Flying Finn 100:n. Flying Finn 100:n tavoitteena on kerätä yhdessä yhteistyöyritysten ja autourheilutähtien kanssa sata uutta junior kart -kilpa-autoa, jotka ohjataan autourheiluseurojen nuorisotoimintaan ympäri Suomea. Yksi hankkeen kummikuljettajista, F1-radoilla menestynyt Heikki Kovalainen, on myös Lahden MM-kisojen Latulähettiläs.

- Suomi on urheilukansaa, ja erityisesti moottori- ja talviurheilu puhuttelevat valtaosaa suomalaista. Siksi on varsin luontevaa yhdistää voimia kansainvälisten huipputapahtumien osalta, jotka kuitenkin Suomessa ovat harvinaista herkkua tässä mittakaavassa. Haluamme ohjata tulevaisuutta entistä vahvemmin positiivisen yhdessä tekemisen tielle lajien välisen kilpailun sijaan, toteaa Neste Rallin promoottori Jani Backman.

Yhteisökumppanuus on täysin uusi, kaupallisten kumppanuuksien rinnalle rakennettu toimintatapa, jonka myötä suomalaiset yhteisöt ja toimijat tulevat mukaan tekemään Lahden MM-kisoista koko kansan Juhlakisoja.

- Suomen satavuotisjuhlavuosi antaa meille loistavan lähtökohdan koota yhteen suomalaista urheiluväkeä. Meillä on valtavasti annettavaa ja opittavaa toisiltamme ja yhteistyön avulla voimme kehittää koko urheiluyhteisön osaamista, toteaa Lahti2017:n pääsihteeri Janne Leskinen.

Aiemmin MM-kisojen yhteisökumppaneiksi ovat urheilun saralta liittyneet Suunnistusliitto sekä Suomen Urheiluliitto, jotka esittelivät toimintaansa viime helmikuisissa MM-esikisoissa Lahdessa. MM-kisat oli puolestaan mukana Ruotsi-ottelussa syyskuussa ja Lahti2017:lla oli oma, maajoukkuehiihtäjien tähdittämä joukkue Jukolan viestissä.

Muita Lahden MM-kisojen yhteisökumppaneita ovat mm. Seinäjoen Tangomarkkinat, Tiedekeskus Heureka, Plan International Suomi, Palvelualojen ammattiliitto PAM sekä SF Caravan ry.