Leijonat.fi

       

Sporttiturvan uudistus tuo merkittäviä etuja myös jääkiekkoilijoille – Tutustu Sporttiturvan ehtoihin

OPn uudistuneessa Sporttiturvassa ei ole yläikärajaa, ja alle 12-vuotiailla se on voimassa kaikissa urheilulajeissa.


Sporttiturvavakuutus on voimassa lajiin liittyvissä tilanteissa: otteluissa, harjoituksissa, jotka ovat lajille ominaisia ja harjoituksen johtajan valvonnassa, valmennusohjelman mukaisesti harjoiteltaessa, pelimatkoilla, koulutus-, liikunta- ja valmennusleireillä koko ajan. Junioripelipassissa 2 ja Leijonaliigapelipassissa vakuutus on voimassa myös muissa urheilulajeissa.

Korvattavuuden edellytys on, että asiakkaalle on sattunut äkillinen tapahtuma, jonka aiheuttamasta ruumiinvammasta aiheutuu tutkimus- tai hoitokuluja.

Hoitokulujen korvaus on nostettu 8 500 eurosta 15 000 euroon ja korvauksen piiriin kuuluvat myös mm. äkilliset tapahtumat, jotka eivät vaadi ulkoista tekijä vaan voivat olla tapaturmia tai voimanponnistuksen aiheuttamia vammoja. Yksi esimerkki on akillesjänteen katkeaminen, jonka hoito kuuluu nykyisin Sporttiturvan piiriin magneettikuvauksia ja leikkaustoimenpiteitä myöten.

Huomattavaa on että hammasvammoissa ei enää oli enimmäiskorvausaikaa, muissa vammoissa kulujen pitää syntyä kolmen vuoden kuluessa vamman sattumisesta. Jääkiekkoilijoille uudistus on merkittävä, sillä tämä mahdollistaa hampaiden korjaamisen sitten kun ura on ohi. Aiemmin hampaat piti hoidattaa kuntoon kolmen vuoden sisällä mikä tarkoitti, että hoito jäi usein tekemättä jottei mahdollinen uusi isku olisi vaurioittanut leukaluuta ja pahimmassa tapauksessa aiheuttanut invalidisoitumista.

Lue lisää OP Sporttiturvasta täältä.


 

Viimeksi muutettu

Tuoreimpia uutisiaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: