keskiviikko, 19 syyskuu 2012 20:30

Nuorten SM:n tehohyökkääjä Oskari Siiki: "Tavoitteena MM-kisat"

Kirjoittanut

Tehokkaasti kautensa Nuorten SM-liigassa aloittanut Oskari Siiki on asettanut selkeät tavoitteet kaudelleen: SM-kultaa TPS:ssä ja paikka alle 18-vuotiaiden MM-joukkueessa.


Oskari Siiki, 17, aloitti uuden kauden hurjalla kolmen maalin iltapuhteella kotiottelussa JYPiä vastaan. TPS otti sarjapisteet komealla 6-1-voitolla jyväskyläläisvieraistaan.

- Kesäharjoittelujakso sujui hyvin ilman loukkaantumisia. Sain onnistumisia jo harjoituspeleissä, Siiki kertasi Leijonat-toimitukselle ja kiitteli ketjukavereitaan Juho Virtasta ja Jasper Lindsteniä.

- Ihan mahtavia jätkiä, ei voi muuta sanoa. Tuossa ketjussa on helppo pelata. Me ollaan kaikki niin samanlaisia pelaajia, että kemiat synkkaa hyvin yhteen. Virtanen on vahva luistelija, joka pelaa hyvin kahteen suuntaan. Lindstenin kanssa ollaan melko samanlaisia pelaajia, molemmat tykkää pitää kiekkoa ja pelata sitä maalille.

Katso Siikin hattutemppu TPS-JYP -ottelussa:

{hwdvs-player}id=548|width=450|height=250|tpl=playeronly{/hwdvs-player}
Voitokkaan JYP-ottelun jälkeen TPS kärsi kotonaan 1-4-tappion Ilvekselle. Kolmannessa pelissä Vaasassa tuli 5-2-voitto Sportista.

- JYPiä ja Sportia vastaan onnistuimme tosi hyvin. Pelattiin kahteen suuntaan ja hyökkäyspäässä pysyttiin kiekossa ja sitä kautta saatiin kiekkoa maalille. Ilvestä vastaan kaksi ensimmäistä erää oli ihan OK-kiekkoa, mutta viimeinen erä oli tosi huono.

Katso maalikooste ottelusta TPS-Ilves:

{hwdvs-player}id=549|width=450|height=250|tpl=playeronly{/hwdvs-player}
Siiki pelasi viime kaudella kaksi ottelua Nuorten SM-liigassa ja onnistui heti maalinteossakin.

- Varmasti oli suurikin merkitys, että pääsin pari peliä haistelemaan näitä Nuorten SM-liigan pelejä ja onnistumisiakin tuli molemmissa otteluissa. Tiesi uuteen kauteen lähdettäessä, että millaista vauhti ja pelit tulevat olemaan.

Valtaosan viime kaudesta Siiki pelasi TPS:n B-nuorissa. Kausi huipentui SM-pronssimitaleihin, mutta kausi alkoi kehnosti.

- Alkukausi oli todella vaikea. Minulla meni nilkan sivuside poikki heti kolmannessa karsintasarjan pelissä. Sitä kuntoutin kaksi kuukautta ja sitten palasin tositoimiin. Sarja meni omalta osalta hyvin ja voin olla tyytyväinen joukkueeseen ja ensimmäiseen SM-mitaliin.

Alkaneelle kaudelle TPS on asettanut kovat tavoitteet. Runkosarjassa pitää mahtua neljän parhaan joukkueen sakkiin ja playoffseissa taistella se kirkkain mitali.

- Oma tavoitteeni on pelata hyvä ja ehjä kausi. Huhtikuun lopussa Venäjällä pelattavat alle 18-vuotiaiden MM-kisat ovat kauden päätavoite maajoukkuepeleissä.

TPS on kaukalossa seuraavan kerran lauantaina, jolloin se kohtaa Porissa kello 12 alkavassa ottelussa Ässät.

- Porin Isomäen jäähalli on aina paha paikka kelle tahansa joukkueelle. Odotan pelistä kuumaa ja kiihkeää kamppailua, jonka TPS kääntää voitoksi, Siiki povasi.

Mitä muuta teet kuin pelaat kiekkoa?
- Käyn koulua Aurajoen Urheilulukiossa. Ei minun elämääni paljon muuta mahdu kuin jääkiekko ja koulu.

Nuorten SM-liigan pistepörssin kärki:
1. Aleksi Rutanen      Blues    4 + 3 = 7
2. Peter Tiivola       Blues    3 + 4 = 7
   Aleksi Järvinen     Blues    3 + 4 = 7
4. Michal Kristof      Sport    2 + 5 = 7
5. Oskari Siiki        TPS      3 + 3 = 6
   Juho Virtanen       TPS      3 + 3 = 6
7. Toni Rehunen        SaiPa    0 + 6 = 6
   Jonas Elola         Sport    0 + 6 = 6
9. Valtteri Järviluoma Ilves    4 + 1 = 5
10. Onni Toivanen      SaiPa    3 + 2 = 5

Oskari Siikin pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
TPS:n A-nuorten sivut seuran verkkopalvelussa
Nuorten SM-liigan otteluohjelma - seuraava kierros lauantaina

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia