Leijonat.fi

       

TPS päästänyt vähiten maaleja Nuorten SM-liigassa - Päävalmentaja Kaskinen kertoo syyt

TPS päästänyt vähiten maaleja Nuorten SM-liigassa - Päävalmentaja Kaskinen kertoo syyt Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

TPS jatkoi joulutauon jälkeen mallikkaita suorituksiaan Nuorten SM-liigassa. Se kukisti viikonvaihtessa SaiPan 7-1 ja kolmantena oleva Blues taipui sille voittolaukauskilpailun päätteeksi 2-1.


TPS on sarjassa neljäntenä tasapisteissä kolmosena olevan Bluesin kanssa. Turkulaiset ovat pysytelleet kärjen tuntumassa runkosarjan startista asti.

Sarjataulukosta pistää nopeasti silmään, että TPS on on tehnyt maaleja seitsemästä kärkijoukkueesta vähiten, 94. Samaan aikaan sen päästettyjen maalien saldo on sarjan paras. Omissa on soinut vain 65 kertaa.

- Emme painota puolustuspelaamista. Olemme rohkea ja aktiivinen joukkue hyökkäyssuuntaan, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen kertoo.

Kaskinen avaa syitä vähille päästetyille lukemille.

- Ykkösasia on onnistunut maalivahtipeli. Julius Pohjanoksa on pelannut upean henkilökohtaisen kauden.

TPS-maalivahti Pohjanoksa on sarjan torjuntatilaston kärjessä. Hän on 22 pelaamassaa ottelussa kopannut kiekon kiinni 581 kertaa torjuntaprosentilla 94.01.

Pohjanoksan onnistuminen ei ole Kaskisen mukaan ainoa syy pieneen takaiskusaldoon.

- Uskallamme ottaa aloitteen myös kiekottomana ja rikomme rohkeasti vastustajan kiekollista peliä. Hyvä luisteluvoima mahdollistaa sen, Kaskinen analysoi.

Päävalmentajan filosofiassa passiivinen puolustaminen luo virheille mahdollisuuksia. Vastustajan ratkaisua odottelemalla voi ajautua asemiin, missä virhettä ei ehdi enää korjata.

- Rohkeus ja aloitteellisuus on meidän tapamme tehdä peliä.

Kaskisen mukaan peli jalostaa ja samalla mittaa pelaajiaan.

- Meillä on joukkueessa atleettisia ja nöyriä joukkuepelaajia myös puolustussuuntaan. Heillä on mielessään pelin koko kuva, eikä vain oma suoritus. He pelaavat joukkueelle.

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: