Leijonat.fi

       

Nuorten SM-liigan pistepörssin kärkinimi debytoi Liigassa

Viime kaudella Topias Haapanen pelasi vielä Ilveksen B-junioreissa. Nyt on menossa vahva kausi Nuorten SM-liigassa, mikä nosti hänet mukaan Liiga-ryhmään. Viime kaudella Topias Haapanen pelasi vielä Ilveksen B-junioreissa. Nyt on menossa vahva kausi Nuorten SM-liigassa, mikä nosti hänet mukaan Liiga-ryhmään. Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Ilveksen Topias Haapanen on debytoinut kaudella kahdessa sarjassa. Haapanen, 18, aloitti kautensa Ilveksen Nuorten SM-liigajoukkueessa, ja joulukuun lopussa hän pelasi avausottelunsa Liigassa.


- Haapasen kehitys on ollut odotettua nopeampaa, mutta ei ole yllätys, Ilveksen A-nuorten päävalmentaja Sami Hirvonen sanoo.

- Hienoa, että nuoret pääsevät eteenpäin urallaan. Seurassa pyrimme tukemaan ja auttamaan, mutta pelaajat tekevät työn itse.

Vielä viime kaudella Haapanen pelasi Ilveksen B-junioreissa. Tälle kaudelle laitahyökkääjän tavoitelistalle oli aseteltu vahva rooli A-juniorien kärkiketjuissa.

Haapasella lähti kuitenkin lavasta ja 29 pelaamassaan Nuorten SM-liigan runkosarjaottelussa hän on tehoillut kokonaispisteet 11+26=37 ja on pistepörssin kärkinimi.

Eikä tässä vielä kaikki. Haapasen avausosuma Liigassa syntyi uran toisessa ottelussa Sportia vastaan. Hirvosen mukaan Haapanen on osoittanut nopeaa sopeutumiskykyä.

Nyt Liiga-otteluita on alla neljä ja Haapanen on mukana kokoonpanossa, kun Ilves keskiviikkona 11. tammikuuta kohtaa KalPan Kuopiossa.

- Hän on pelannut rohkeasti ja omilla vahvuuksillaan myös Liigassa, ja silloin onnistuminen on mahdollista. Hän ei vain selviydy, vaan antaa oman panoksensa joukkueelle.

Hirvosen mukaan kaikelle on aikansa, kun arkityö on riittävällä tasolla. Joskus seuraava askel osuu kohdalla odotettua aiemmin.

- Tavoitteet asetetaan yhdessä pelaajan kanssa ja lähtökohtana on, että kuuta ei tavoitella taivaalta ilman tikkaita.

Hirvonen iloitsee, että Haapasen esimerkki antaa inspiraatiota ja innoitusta monelle nuorelle Nuorten SM-liigassa.

- Sillä, valitaanko sinut johonkin mukaan tänään vai huomenna, ei ole merkitystä. Lopulta ratkaisevaa on, miten päämäärätietoisesti teet hommia arjessa päivittäin, joka ikinen päivä.

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: