maanantai, 02 marraskuu 2015 15:16

Jokerien Aleksi Ainali on nuorten SM-liigan lokakuun pelaaja

Kirjoittanut
Aleksi Ainali pelaa nuorten SM-liigassa neljättä kauttaan. Kaudet 2011-2014 hän pelasi nykyisen seuransa Jokerien paikalliskilpailija HIFK:n riveissä. Aleksi Ainali pelaa nuorten SM-liigassa neljättä kauttaan. Kaudet 2011-2014 hän pelasi nykyisen seuransa Jokerien paikalliskilpailija HIFK:n riveissä. Suomen Jääkiekkoliitto

Nuorten SM-liigan lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu Helsingin Jokerien keskushyökkääjä Aleksi Ainali.

Ensimmäistä kauttaan Jokereissa pelaava 20-vuotias hyökkääjä teki lokakuussa pelaamissaan kymmenessä ottelussa tehot 6+13=19, ja hänen plusmiinus-lukemansa oli +10.

- Totta kai tällainen valinta tuntuu hienolta. Vähän on tuuriakin ollut mukana, kun olen pisteitä tehnyt, mutta kyllä hyviä ketjukavereita saa kiittää aika paljon tästä, Ainali sanoo.

Aleksi Ainali on pelannut samassa ketjussa Sampo Paulaharjun ja Ville Leskisen kanssa harjoitusottelukaudesta asti. Aiemmin Ainali ei ole pelannut Leskisen ja Paulaharjun kanssa samoissa joukkueissa.

- Sampo tekee kaukalossa kovasti hommia, Ville tekee maaleja ja minä autan heitä parhaani mukaan kaikessa, Ainali selventää ketjunsa työnjakoa.

Ainali on tehnyt kauden aikana yhdeksässätoista ottelussa tehot 8+21=29, ja tehokkaan lokakuun aikana hän kipusi nuorten SM-liigan pistepörssin kärkeen.

- Aleksin vahvuudet ovat kiekollisessa pelaamisessa, ja sentterinä hän pysyy paljon kiekossa ja jakaa pelivälinettä lavasta lapaan, Jokerien päävalmentaja Mika Marttila kuvailee.

- Aleksilla on myös hyvä laukaus, ja hän on tehnyt maaleja myös itse. Lisäksi hänen laukaustensa seurauksena on syntynyt maalintekopaikkoja.

Yhdeksän ottelun voittoputki

Jokerien kausi käynnistyi hivenen nihkeästi, mutta 2. lokakuuta pelatun TPS-ottelun jälkeen helsinkiläisjoukkue ei ole hävinnyt kertaakaan. Voittoja on nyt kertynyt peräkkäin peräti yhdeksän.

- Pelasimme hyvän harjoitusottelukauden, mutta runkosarjan muutama eka peli oli aika vaikeita. Odotimme ehkä sitä, että ne sujuvat itsestään yhtä hyvin kuin miten harkkapelit sujuivat. Alun jälkeen lähtikin jo kulkemaan ihan mukavasti.

- Meillä on joukkueessa hyvä jako, ja mielestäni meillä on kaikkea mitä menestyvä joukkue tarvitsee. Maalivahtikaksikko on hyvä, nuoret pelaajat Sami Moilasen ja Linus Nymanin johdolla ovat ottaneet paikkansa joukkueesta.

- Lisäksi meillä on aika paljon minun tavoin vuonna 1995 syntyneitä pelaajia. Ysivitoset ovat jo aika kokeneita nuorten SM-liigaan, ja yksikin ikävuosi on tuossa vaiheessa vielä melko iso ero.

Tuloksekkaan lokakuun aikana Jokerit kipusi sarjan kärkeen. KalPa ja Kärpät vaanivat kuitenkin vain kahden pisteen päässä.

- Nyt ei kannata vielä alkaa miettiä liian pitkälle joukkueen asioita eikä omaakaan pelaamista, Aleksi Ainali toppuuttelee.

- Se on kuitenkin selvä että teemme edelleen liikaa helppoja virheitä, ja ne täytyy saada karsittua pois. Vastustajaa ei saa enää päästää rokottamaan meidän virheidemme seurauksena.

Käynnissä on tärkeä kausi

Aleksi Ainali keskittyy tällä hetkellä jääkiekkoon lähes päätoimisesti. Pelaamisen ohella hän opiskelee kasvatustieteitä avoimessa yliopistossa.

- Jääkiekosta haluan tehdä ammatin, ja tämä kausi määrittelee paljon sitä, missä seuraavan askeleen otan.

Jokerien A-nuorista reittejä on monta: KHL, Liiga ja Mestis. NuPS-kasvatti Aleksi Ainali on Suomen nuorten sarjojen lisäksi nähnyt jo vähän maailmaa. Viime kaudella hän pelasi Pohjois-Amerikassa USHL:ssä ja NAHL:ssä.

- Huikea kokemushan se ulkomailla pelaaminen oli. Jääkiekko on siellä erilaista ja opin elämästä paljon, Ainali tuumii.

Päävalmentaja Mika Marttila kiittelee Aleksi Ainalin sitoutumista ja asennetta.

- Aleksi saapui uutena miehenä joukkueeseen, ja hän on harjoitellut laadukkaasti ja tunnollisesti. Lisäksi hän on ollut esimerkki nuoremmille pelaajille ja kuuluu joukkueen kapteenistoon.

- Jos mietitään seuraavaa steppiä, niin luistelua pitää saada räjähtävämmäksi. Sitä on parannettava, mutta fysiikkaa on sinänsä helppo harjoitella. Pelitaitoa ei ole niin helppo harjoitella, ja Aleksilla pelitaitoa riittää, päävalmentaja Marttila päättää. 

Kauden aiemmat nuorten SM-liigan kuukauden pelaajat ja tulokaspelaajat:

Tapparan Lauri Huhdanpää on nuorten SM-liigan syyskuun kuukauden pelaaja

KalPan Mikko Juusola on nuorten SM-liigan syyskuun tulokaspelaaja

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia