tiistai, 02 joulukuu 2014 13:17

Nuorten SM-liiga: Kärppien Sami Anttilasta kuukauden pelaaja

Kirjoittanut
Sami Anttilan ottelukohtainen pistekeskiarvo oli yli 2 marraskuun otteluissa. Sami Anttilan ottelukohtainen pistekeskiarvo oli yli 2 marraskuun otteluissa. Pasi Mennander

Nuorten SM-liigan marraskuun kuukauden pelaajaksi on valittu Oulun Kärppien hyökkääjä Sami Anttila. 19-vuotias hyökkääjä hurjasteli marraskuussa pelaamissaan yhdeksässä ottelussa hirmutehot 6+15=21, ja hänen plusmiinuslukemansa oli +7.

- Kuukauden pelaajaksi valinta on hieno piristys tähän synkkään marras-joulukuun taitteen aikaan. Alkukausi oli hankala, mutta marraskuu meni kyllä hienosti. Suurin syy oli varmaan se, että meidän ketjun yhteispeli alkoi toimia. Yksin näitä pelejä ei voi voittaa, ja henkilökohtaisiinkin onnistumisiin tarvitaan apua joukkuekavereilta. Ketju toimi hyvin, ja ylivoimapelissä tuli tehoja, Anttila kertoo.

- Joukkueen kapteeni Aku Kestilä ja Sami Pekkala ovat minun kanssa samassa ketjussa, ja pelasimme samaan aikaan jo Kärppien C-nuorissa. He ovat tuttuja kavereita jo pitkältä ajalta.

Anttila nousi kuukauden aikana sarjan pistepörssissä kolmanneltatoista sijalta sijalle kolme, ja Kärpät voitti yhdeksästä ottelustaan kuusi. Oululaisjoukkue oli kuunvaihteessa sijalla kahdeksan.

- Joukkueena eniten on tekemistä siinä, että saadaan peli kestämään 60 minuuttia. Kevättä kohti mentäessä peli ei voi ailahdella niin paljon kuin mitä nyt on ailahdellut. Olemme toki parantaneet tälläkin saralla, Anttila pohdiskelee.

Pelin parantumisen allekirjoittaa myös oululaisjoukkueen päävalmentaja Lauri Mikkola.

- Alkukausi oli joukkueelle haasteellinen, mutta nyt pelin jänne on alkanut kestämään ja ollaan voitettu viisi peliä peräkkäin. Sami on viimeisen päälle joukkuepelaaja, joka on valmis uhrautumaan joukkueen puolesta. Hän hoitaa hommansa tunnollisesti kummassakin kenttäpäädyssä. Hänellä on kaikki edellytykset kehittyä liigapelaajaksi, mutta töitä on vielä edessä, päävalmentaja Mikkola muistuttaa.

Mitalia kirkastamaan

Viime kaudella Kärpät sijoittui nuorten SM-liigassa toiseksi hävittyään loppuottelusarjan Espoon Bluesille.

- Pieni tavoite on playoffeihin pääseminen. Sinne kun päästään, niin sitten sen jälkeen on vain se yksi iso tavoite, jonka saavuttaminen oli lähellä jo viime kaudella, Sami Anttila kertoo varovasti.

Anttilalla on kevätpuolelle myös toinen iso tavoite. Neljättä vuottaan lukiossa opiskelevan jääkiekkoilijan tavoitteena on painaa päähänsä ylioppilaslakki ensi keväänä.

- Se on vähän jäänyt harmittamaan, että maajoukkuekutsuja ei ole tullut. Nuorten MM-kilpailut olivat yksi kauden tavoitteista, mutta ne menevät nyt ohi minun osalta.

- Seurajoukkuetasolla omat tavoitteet olivat lähinnä tässä meidän A-nuorten joukkueessa, ja sen kanssa menestymisessä. Liigahan on tavoitteeni pitkällä tähtäimellä, ja sitä kohti mentäessä muutama Mestis-ottelu jo tällä kaudella voisi olla hyvä askel.

 

Olet nyt

Lisää Nuorten SM-liigan uutisia