Leijonat.fi

       

Nuorten SM: Näin välieräjoukkueet ovat menestyneet aiemmin – katso edellisten mestaruuksien tekijät

Nuorten Suomen mestaruudesta kamppailee vielä neljä joukkuetta. Kaikki välierissä mukana olevat joukkueet ovat juhlineet mestaruutta 2000-luvulla. Minkä joukkueen menestys on ollut ikäluokassa parasta kautta aikojen ja miten joukkueet ovat menestyneet 2000-luvulla?


Runkosarjan kakkonen Kärpät on ollut edellisen kerran mitaleilla keväällä 2014, kun se hävisi finaalisarjan Bluesille. Oululaisten edellinen mestaruus on vuodelta 2010 , jolloin Kärpät oli ykkönen Joonas Komulaisen, Joonas Donskoin ja Julius Junttilan johdolla. 2000-luvulla Kärppien kolmas mitali tuli vuonna 2006, jolloin se oli SM-hopealla. Kärpät on voittanut A-nuorten Suomen mestaruuden kaikkiaan kolmesti. Vuoden 2010 lisäksi kirkkain mitali on tullut Ouluun vuosina 1979 ja 1985.

Viidenneksi sijoittunut KalPa on ollut 2000-luvulla kahdesti mitaleilla. Kaksi vuotta sitten KalPa saavutti SM-pronssia. Seurahistoriansa toistaiseksi ainoan Suomen mestaruuden kuopiolaiset ovat voittaneet vuonna 2008. Tuolloin mestaruutta olivat ratkaisemassa KalPalle muun muassa Mika Järvinen, Tommi Jokinen, Jarkko Malinen, Teemu Suhonen ja Teemu Hartikainen. Ikäluokan muut mitalit ovat tulleet vuosina 1959 (pronssia) ja 1996 (hopeaa).

Tappara hakee finaalipaikkaa runkosarjan kuudennelta sijalta. Kirvesrinnat ovat olleet tällä vuosituhannella kaksi kertaa mitaleilla ja molemmilla kerroilla, vuosina 2001 ja 2004, joukkue on juhlinut Suomen mestaruutta. Jälkimmäisen mestaruuden tekijöinä kunnostautuivat muun muassa Petri Kontiola, Anssi Salmela ja Teemu Nurmi. Vuoden 1990 jälkeen Tappara on saavuttanut ikäluokassa kolme mitalia. Kaikkien aikojen mitalitaulukossa Tappara sijoittuu kuitenkin toiseksi Ilveksen jälkeen 13 mestaruudellaan ja 26 SM-mitalillaan.

HIFK tavoittelee välierissä jättipottia, kun joukkue ponnisti playoffs-peleihin alemman jatkosarjan voittajana. HIFK on ollut 2000-luvun mitalitaulukon toiseksi menestynein joukkue Bluesin jälkeen kahdella mestaruudellaan ja kaikkiaan seitsemällä mitalilla. Mestaruutta HIFK on juhlinut viimeksi vuosina 2003 ja 2012. Tuoreinta mestaruutta juhlivat nykyiset Liiga-pelaajat Miihkali Teppo, Aleksi Ainali, Micke-Max Åsten ja Juuso Salmi. Kaikkiaan ikäluokan mestaruuksia seuralla on viisi. Muut mestaruudet ovat vuosilta 1983, 1984 ja 1987.

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: