Leijonat.fi

       

×

Team Kuortane voitti ensimmäisen mitalinsa Naisten Liigassa - ”Erinomaista johtajuutta, sitoutumista ja omistajuutta”

Team Kuortaneen pronssiriemua. Tilanteen tallensi Kuortaneen alumni Minni Lehtopelto. Team Kuortaneen pronssiriemua. Tilanteen tallensi Kuortaneen alumni Minni Lehtopelto.

Team Kuortane kaatoi Naisten Liigan pronssiottelussa Espoo Bluesin 5-0. Mitali on Kuortaneen ensimmäinen SM-mitali.


Team Kuortaneen valmennuskeskusjoukkue on pelannut naisten ylimmällä sarjatasolla kahdeksan kautta. Tällä kaudella runkosarjassa viidenneksi sjoittunut Kuortane ylsi ensimmäisen kerran välieriin ja aina pronssiin asti.

- Mitali on mieluisa palkinto pitkäjänteisestä työstä niin pelaajille, alumneille, heidän entisille valmentajilleen, perheille, Kuortane Olympic Tranining Centerille, Suomen Jääkiekkoliitolle sekä kaikille joukkuetta tukeneille, perustamisesta asti Kuortanetta valmentanut Jari Risku avaa pronssimitalin merkitystä.

Itse ottelussa Kuortane siirtyi 1-0-johtoon ajassa 18:42 Petra Niemisen (1+2) maalilla.

- Ensimmäinen erä oli hieman hermostunutta ja Blues loi hyviä maalipaikkoja, mutta hyvä maalivahtipeli piti nenämme pinnalla. Saimme hyvin rakennetun vastahyökkäyksen ansiosta maalin erän lopulla, Risku kertaili pronssiottelun vaiheita.

Kuortaneen maalivahti Tiia Pajarinen piti nollat taululla torjuen ottelussa 36 kertaa.

Tyyntä peliä

Heti toisen erän puolivälin jälkeen Kuortane lisäsi johtoaan Linnea Melotindoksen (1+1) ja Jenniina Nylundin (1+2) osumilla.

- Toinen erä oli meidän dominointia ja kaksi pikamaalia rentoutti peliämme lisää. Kolmannessa joukkue pelasi tyynesti eikä Blues päässyt pahemmin hätyyttelemään Pajarista, pari kolme tilannetta taidettiin pelastaa maaliviivalta, Risku muisteli.

Viivi Vainikka (1+1) viimeisteli viimeisessä erässä ylivoimalla 4-0-johto-osuman ja 5-0-maali syntyi Anna-Lotta Räsäsen toimesta.

- Hieno ylivoimamaali oli poikaa, kun se on tökkinyt pleijareissa. Viimeinen tyhjiin oli kosmetiikkaa. Blues oli vaarallisen vahva ja rehti vastustaja jälleen kerran, Risku kiitteli.

Pronssin taustalla tiimityö

Päävalmentajan mukaan Kuortaneen kausi kokonaisuudessaan on ollut positiivisen nousujohteinen.

- Uudet palaajat ovat päässeet hyvin remmiin fiksujen "vanhojen" pelaajien tukemana. Lisäksi yhdeksännen luokan toiminta on avannut aikaisemman vaikuttamisen mahdollisuuden lahjakkaisiin pelaajiin, Risku avasi pronssin taustoja.

- Arttu Sissalan johtama fyysinen valmennus Tiina Vainionpään ja Ari Saarikosken tukemana kantaa hedelmää. Lisäksi puolet joukkueestamme harjoittelee osan jäistä lukion B-poikien kanssa, ja sillä on selkeä seuraus vahvaan peliimme, Risku totesi ja jatkoi kiitosten listaa.

- Huoltajamme Janne Hautamaa korjaa kaiken ja jojomme Virpi Aralinna pitää huolen lopusta. En voi liikaa korostaa pelaajiemme erinomaista johtajuutta, sitoutumista, omistajuutta sekä erinomaisen positiivista ja huumoripitoista yhteishenkeä niin hyvinä kuin vaikeinakin hetkinä, Risku päättää.

• Naisten Liigan pudotuspelit tulospalvelussa 

Viimeksi muutettu

Sarjataulukko

Joukkue
O
TM
-
PM
P
1. Ilves
30
139
-
41
75
2. Kärpät
30
147
-
62
62
3. Blues
30
125
-
74
56
4. HPK
30
87
-
66
53
5. Kuortane
30
102
-
73
52
6. KalPa
30
112
-
92
47
7. Lukko
30
34
-
155
9
8. KJT
30
24
-
207
6

Naisten Liiga FacebookissaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: