Leijonat.fi

       

×

Naisten Liigan finaalit käynnistyivät - "Lopputulosta ei voi ennustaa"

Saila Saari tuuletti finaalisarjan avausottelun päätöshetkillä viimeistelemäänsä 3-1-vierasvoittomaalia. Saila Saari tuuletti finaalisarjan avausottelun päätöshetkillä viimeistelemäänsä 3-1-vierasvoittomaalia. Kuva: Pasi Mennander

Naisten Liiga on edennyt finaalivaiheeseen ja pitkäperjantaina Tampereen Tesomassa finaalisarjan avausottelussa kohtasivat runkosarjan voittaja Ilves ja hallitseva mestari Kärpät. Oululaiset veivät ensimmäisen osaottelun 3-1-vierasvoitolla.


Naisten Liigan ensimmäistä finaalia seuranneet lähes 500 silmäparia saivat odottaa ottelun avausosumaa ensimmäisen erän lopulle, jolloin Kärppien Niina Mäkinen osui ajassa 17:39 ylivoimalla.

Toisessa erässä vierasjoukkue ehti maalintekoon jälleen ensin, ja 0-2-osumassa viimeistelijänä toimi Suvi Käyhkö. Tosin vain reilu minuutti myöhemmin Ilveksen Jenna Lehtiniemi kavensi tilanteeksi 1-2. Kärpät missasi toisessa erässä kampituksesta aiheutuneen rangaistuslaukauksen.

- Erikoistilanteiden merkitys korostuu pleijarikiekossa ja niin tässäkin pelissä jäähyjä tuli molemmille. Tänään me olimme ehkä hieman paremmalla jalalla liikkeellä kuin Ilves ja pelasimme fiksusti kriittisillä hetkillä, Kärppien kolmannen osuman loppuhetkillä Ilveksen tyhjään maaliin viimeistellyt Saila Saari totesi.

"Pleijarikiekkoa parhaimmillaan"

Kärppien maalilla Johanna Oksman torjui 28 kertaa.

- Oksman esitti jälleen hyviä otteitaan ja antoi meille mahdollisuuden voittoon, minkä käytimme. Maalin pelejä nämä kuitenkin ovat eli pleijarikiekkoa parhaimmillaan, Saari jatkoi.

Ottelusarja jatkuu sunnuntaina Raksilassa. Kärpät tuntee Ilveksen vahvuudet.

- Ilves on vaarallinen joukkue ja heillä on paljon taitavia pelaajia ja tasaisen hyvä joukkue. Näiden pelien lopputulosta ei voi mitenkään ennustaa etukäteen.

- Sunnuntaina pelataan kotikaukalossamme eli tottakai pyrimme käyttämään luisteluvoimaamme isossa kaukalossa hyväksi. Oman pään puolustuspeliä pitää kuitenkin vielä parantaa, koska Ilves on taitava joukkue pitämään kiekkoa hyökkäysalueella ja pyrkii luomaan pitkiä pyörityksiä. Meidän tulee olla kärsivällisiä ja pitää heidät pois hyviltä maalintekopaikoilta, Saari arvioi.

Lauantaina Kärpät lataa akkuja, mutta hioo myös kuvioitaan jäällä kuntoon.

- Meillä on hyvä meininki joukkueessa, hauskaa yhdessä jäällä ja jään ulkopuolella. Tottakai näissä peleissä pieni jännitys kuuluu asiaan, mutta mielestäni joukkueemme on kasvanut paljon siinä miten elämme hetkessä ja keskitymme olennaiseen, Saari päättää.

Toinen finaaliottelu pelataan Oulussa Raksilassa sunnuntaina 1.4. klo 16.00. Suomen mestaruus ratkeaa kolmella voitolla.

• Naisten Liigan pudotuspelit tulospalvelussa

Viimeksi muutettu


Kausi 2017-18 on Naisten Liigan avauskausi. Suomen mestaruudesta pelattiin kausina 1982-2017 Naisten SM-sarjassa.


 

Sarjataulukko

Joukkue
O
TM
-
PM
P
1. Ilves
30
139
-
41
75
2. Kärpät
30
147
-
62
62
3. Blues
30
125
-
74
56
4. HPK
30
87
-
66
53
5. Kuortane
30
102
-
73
52
6. KalPa
30
112
-
92
47
7. Lukko
30
34
-
155
9
8. KJT
30
24
-
207
6

Naisten Liiga FacebookissaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: