Leijonat.fi

       

×

Ilveksen runkosarjan voiton taustat - ”Taikatemppuja ei ole”

Ilveksen runkosarjan voiton taustat - ”Taikatemppuja ei ole” Kuva: Pasi Mennander

Valmentaja Mari Saarinen johdatti Ilveksen runkosarjan voittoon 13 pisteen erolla ennen toiseksi sijoittunutta Kärppiä. Päävalmentajan mukaan perusasioiden pitää olla kunnossa, jolloin joukkueeseen syntyy imua ja kilpailu kiristyy.


2016 Ilves rämpi Naisten SM-sarjassa sijoittuen runkosarjan viimeiseksi ja säilytti paikkansa maan korkeimmalla sarjatasolla vasta karsintasarjan kautta. Pian seura tiedotti solmineensa kaksivuotisen sopimuksen valmentaja Mari Saarisen kanssa.

Ilveksessä pelaajana kahdesti SM-kultaa voittanut olympiapronssimitalisti ja kolminkertainen MM-pronssimitalisti linjasi tuolloin tavoitteekseen palauttaa Ilveksen loiston päiviinsä, luoda toiminnalle jatkumo ja tehdä Ilveksestä joukkue, johon pääsystä kilvoitellaan.

Debyyttikaudellaan päävalmentaja Saarinen hilasi Ilveksen puolivälieriin ja tällä kaudella joukkue varmisti runkosarjan voiton jo hyvissä ajoin ennen päätöskierrosta.

- Nythän ne tosipelit vasta alkavat. Vielä ei olla saavutettu mitään. Etenemme ottelu ja etappi kerrallaan eteenpäin. Kaikki joukkueet ovat parantaneet peliään kauden edetessä, joten menestykseen tästä on vielä pitkä tie, mutta se on selvää, että joukkueella nälkää riittää, Saarinen kertoo rempseään tyyliinsä.

Kova kilpailu

Imun kääntyminen Ilvekseen on edellyttänyt, että perusasiat ovat nyt kunnossa.

- Taikatemppuja ei ole. Sitoutunut valmennus ja hyvät olosuhteet uuden Tesoman hallin myötä ovat toimintamme peruskivet. Tesomassa joukkueella on käytössään oma pukukoppi ja kuntosali oheisharjoitteluun. Ensimmäistä kertaa ikinä joukkueen fyysistä harjoittelua on tällä kaudella johtanut fyysisen valmennuksen asiantuntija. Taustatiimi on hyvä, sitoutunut ja osaava, mikä tarkoittaa, että pelaajamaksut on pystytty pitämään pieninä. Kehitettävää riittää, mutta suunta on oikea, Saarinen sanoo.

Ilves sai täksi kaudeksi lisää kiekollista osaamista joukkueeseen. Pelaajamateriaalin leveys on kiristänyt joukkueen sisäistä kilpailua.

- Raju kilpailutilanne on itse asiassa uusi asia monelle pelaajalle, sillä aiemmin he olivat tottuneet pelaamaan isoja minuutteja vähäisen pelaajamäärän vuoksi. Nyt tilanne on muuttunut, ja iso muutos vaatii pelaajilta aina myös sopeutumista, vaikka kova kilpailutilanne on toki juuri tekijä, johon pitkässä juoksussa tähtäämme, Saarinen huomauttaa.

Puolustuspeli parantunut

Ilveksen lopullinen maaliero 30 runkosarjan ottelun jälkeen oli 98, kun toiseksi sijoittuneen Kärppien vastaava lukema oli 85. Ilves teki runkosarjassa 139 maalia, mutta päästi vain 41 osumaa omiin, mikä oli 21 maalia vähemmän kuin Kärppien vastaava saldo. Saarinen mukaan vähäinen päästettyjen maalien määrä kuvaa parhaiten Ilveksen pelin kehityskäyrää.

- Meidän hyökkääjien ja pakkien yhteistyö on tiivistinyt ja kehittynyt jatkuvasti kauden edetessä. Kiekollinen osaaminen oli  vahvuutemme kauden alusta asti, mutta koko joukkueen kehittynyt puolustuspelaaminen on tärkeä pelillinen avaintekijä hyvän runkosarjatuloksen taustalla, Saarinen sanoo.

Pudotuspeleihin Ilves lähtee omien vahvuuksiensa kautta.

- Kyllähän se pohjatyö on pitänyt tähän mennessä tehdä hyvin. Sateentekijöitä ei ole, vaan luotamme ja nojaamme omaan pelitapaamme tiukassakin paikassa. Totta kai hiomme yksityiskohtia jatkuvasti edelleen esimerkiksi videopalaverien avulla. Tätä tilannetta olemme tavoitelleet, ja nyt haluamme siitä myös nauttia, Saarinen korostaa.

Runkosarjan kaksi parasta joukkuetta, Ilves ja Kärpät etenivät suoraan välierävaiheeseen. Naisten Liigan 6. maaliskuuta alkavassa  puolivälierävaiheessa kohtaavat otteluparit Blues - KalPa ja HPK - Kuortane. Pudotuspeleissä pelataan paras viidestä -systeemillä. Välierävaihe käynnistyy 17. maaliskuuta. Välierien häviäjät kohtaavat yksiosaisessa pronssiottelussa 31. maaliskuuta.

• Naisten Liigan pudotuspelit tulospalvelussa


 

Viimeksi muutettu


Kausi 2017-18 on Naisten Liigan avauskausi. Suomen mestaruudesta pelattiin kausina 1982-2017 Naisten SM-sarjassa.


 

Sarjataulukko

Joukkue
O
TM
-
PM
P
1. Ilves
30
139
-
41
75
2. Kärpät
30
147
-
62
62
3. Blues
30
125
-
74
56
4. HPK
30
87
-
66
53
5. Kuortane
30
102
-
73
52
6. KalPa
30
112
-
92
47
7. Lukko
30
34
-
155
9
8. KJT
30
24
-
207
6

Naisten Liiga FacebookissaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: