torstai, 15 lokakuu 2015 14:00

Kolme ehdokasta kilpailee Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtajan paikasta

Kirjoittanut Toimitus

Jääkiekkoliiton liittovaltuuston puheenjohtajistosta koostuva valmisteluvaliokunta on nimennyt Jääkiekkoliiton puheenjohtajakisaan ilmoittautuneista ehdokkaista kolme hakijaa jatkamaan liittovaltuuston haastatteluun ja 28. marraskuuta järjestettävään puheenjohtajavaaliin.

- Kävimme hakemukset huolellisesti läpi ja haastattelimme kaikki hakijat. Päätös oli yksimielinen, muttei missään nimessä helppo, liittovaltuuston puheenjohtaja Heikki Louhivaara kertoo.

- Hakijoita oli runsaasti ja kaikki heistä olivat erinomaisia vaihtoehtoja. Kärkikolmikko erottui tasaisesta joukosta edukseen ja siksi päädyimme vain kolmen henkilön finaaliin, Louhivaara jatkaa.

Kalervo Kummolan seuraajaksi Jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi valittavalta henkilöltä odotetaan intohimoa ja halua pistää itsensä likoon suomalaisen jääkiekon puolesta, kykyä säilyttää jääkiekon asema suomalaisessa urheilukentässä ja varmistaa Suomen asema kansainvälisessä jääkiekkomaailmassa.

- Suomalaisen jääkiekon strategian päämäärä, jääkiekkoperheen monipuolinen kasvattaminen, vaatii sekä juniori- ja seuratoiminnan että huippukiekon kehittämistä. Valittavan henkilön tulee olla verkostoitunut ja sosiaalisesti lahjakas yhteiskunnallinen vaikuttaja. Jääkiekkoliitto haluaa hyvämaineisen, avoimen ja vahvan keulakuvan, joka johtaa organisaation kautta. Odotamme myös, että uusi puheenjohtaja pystyy sitoutumaan tehtäväänsä pitkäjänteisesti, Louhivaara listaa muutamia kriteereitä, joiden perusteella kolme ehdokasta on valittu.

- Edellä mainitun perusteella olemme valinneet hakijoista jatkoon Heikki Hiltusen, Harri Nummelan ja Jukka Toivakan.
 

Hiltunen (vas.), Nummela ja Toivakka.
 

Louhivaaran lisäksi valmisteluvaliokuntaan kuuluivat liittovaltuuston varapuheenjohtajat Jari Salminen ja Heikki Kontsas. Liittovaltuustolle kolme jatkoon valittua ehdokasta esittäytyvät marraskuun alussa. Puheenjohtajavaali käydään 28. marraskuuta järjestettävän liittovaltuuston kokouksen yhteydessä.

- Prosessi on edennyt liittovaltuuston sopimalla tavalla. Vaikka Suomen yhdistyslaki antaa mahdollisuuden uusien ehdokkaiden ehdottamiseen vielä vaalipäivänä, uskon, että yhteisesti päätettyä prosessia kunnioitetaan loppuun saakka, Louhivaara sanoo.

 

 

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta