torstai, 26 helmikuu 2015 18:13

Blues-laituri hallitsi B-nuorten pörssejä

Kirjoittanut
Bluesin Eeli Tolvanen oli B-nuorten SM-sarjan tilastojen hallitsija. Bluesin Eeli Tolvanen oli B-nuorten SM-sarjan tilastojen hallitsija. Pasi Mennander

Bluesin Eeli Tolvanen oli B-nuorten SM-sarjan pistekuningas. Runkosarjapalkintoja kahmiva laitahyökkääjä oli ykkönen lisäksi myös maali- ja syöttöpörsseissä.

Pistepörssin voittaja // Matti Hagman -palkinto
Eeli Tolvanen, Blues, 39+45=84

Tolvanen oli pistepörssissä ylivoimainen ja teki sarjan uuden epävirallisen piste-ennätyksen. Toiseksi tullut Jokerien Niko Lönnroos jäi Tolvasesta peräti 19 pisteen päähän. 15-vuotias Tolvanen debytoi viime kaudella B-nuorissa, vaikka pelasi pääosan kautta C-nuorten joukkueessa. Tolvanen teki pisteistään tasakentällisin 64, ylivoimalla 18 ja kaksi. Viime kaudella Hagman-palkinnon voitti Ilveksen Aleksi Niemi tehtyään 70 pistettä.

Paras maalintekijä // Raimo Summanen -palkinto
Eeli Tolvanen, Blues, 39

Myös maalipörssissä Tolvanen oli omaa luokkaansa. Seuraavat neljä pelaajaa jakoivat kakkossijan 28 maalilla. Tolvasen maaleista viisi syntyi ylivoimalla ja yksi alivoimalla. Tasakentällisin Tolvanen latoi kiekon verkkoon 33 kertaa. Viime kaudella Summanen-palkinnon voitti Bluesin Tatu Kanerva 37 maalillaan.

Syöttöpörssin voittaja
Eeli Tolvanen, Blues, 45

Myös syöttöpörssissä Eeli Tolvanen piti ykkössijansa ennen seurakaveri Joni Ikosta (38 syöttöä). Tolvasen syöttöpisteistä 31 tuli tasakentällisin, 13 ylivoimalla ja yksi alivoimalla. Viime kauden syöttökuningas oli Aleksi Niemi kerättyään 46 syöttöpistettä.

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia