Leijonat.fi

       


 


Jääkiekkoliiton kumppani Kunnioita peliä -ohjelmassa:
 

 


 

Jääkiekkoliitto käynnistää Kunnioita peliä -ohjelman - "Huomiota asenteisiin ja käytökseen"

Kunnioita peliä -ohjelma koskee koko jääkiekkokenttää: pelaajia, valmentajia, tuomareita, lasten ja nuorten vanhempia sekä muita lajin parissa toimivia.


Ohjelman avulla on tarkoitus tehdä pelistä entistä turvallisempaa ja hauskempaa kaikille osapuolille. Kyse on eri toimijoiden keskinäisestä kunnioittamisesta.

- Hyvä ohje itse kullekin on, että käyttäydytään hallilla kuten sen ulkopuolella. Haluamme, että kaikki kiinnittävät huomiota asenteisiinsa ja käytökseensä. Aikuisten tulee ottaa vastuu omasta ja lapsiensa käytöksestä ja vaatia sitä myös muilta, Suomen Jääkiekkoliiton erotuomaripäällikkö Jere Lahti tiivistää.

Lahti vetää Jääkiekkoliiton Kunnioita peliä -työryhmää, joka aloitti työnsä viime kesänä. Tarkoituksena on pelkkien korulauseiden sijaan ohjeistaa eri ryhmiä yksinkertaisten ja konkreettisin ohjein siitä, mitä pelin kunnioitus käytännössä tarkoittaa. Vaikka kohderyhmänä onkin koko jääkiekkokenttä, ensi alkuun viesti kohdistetaan ennen kaikkea junnusarjoihin.

- Esimerkiksi tuomarit ovat saaneet loppukesän koulutuksista alkaen uusia toimintaohjeita siitä, kuinka pelaajille voi viestiä rajoista pelin aikana. Pelin turvallisuutta taas voi lisätä vaikkapa valmistamalla taklattavaa tulevaan taklaukseen - varoitukseksi riittää vaikkapa ”Pää pystyyn” tai ”Älä käännä selkää”.

- Sekä tuomareita että valmentajia on kehotettu kättelemään toisensa ennen pelin alkamista.  Molemmille on muistutettu, että tuomareille huutamisen on loputtava ja vaihtoehtoisesti luukun avaamin pelin aikana tarkoittaa valmentajan halusta keskustella tuomarin kanssa turvallisuudesta tai muusta sääntöjen tulkintaan liittyvästä asiasta. Konkreettisia asioita, joihin kaikkien pitäisi olla helppo sitoutua, Lahti kertoo.

Myös pelaajille ja vanhemmille kerrotaan tulevan kauden aikana siitä, mitä pelin kunnioittaminen käytännössä tarkoittaa.

- Jääkiekko on hieno laji, josta kaikkien mukana olevien tulee voida nauttia täysin siemauksin oman roolinsa kautta, Lahti sanoo.

 

 

 

Viimeksi muutettu


 


KUNNIOITA PELIÄ


Kunnioita peliä -ohjelma on suunniteltu, jotta suomalainen jääkiekko olisi reilumpaa kaikille sen osapuolille. Kyse on jokaisen pelin eri roolissa toimivan – pelaajien – valmentajien – tuomareiden ja vanhempien keskinäisestä kunnioittamisesta.


Lataa Kunnioita peliä -esitys - klikkaa tästä!


Rohkeus, esimerkki, virheet:

Pelikenttä, arvostus, turvallisuus:

Asenne, oikeudenmukaisuus, reiluus, nautinto, rehellisyys:

Askel, voittajat, oppia elämään:

Ratkaisut, asenne, turvallisuus:

Olympialeijonat:

Jääkiekkoleijonat:

Luottamus, rauhallisuus, turvallisuus, kaikki voittavat: 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: