Leijonat.fi

       

Uusi logo on yksi askel kohti Mestiksen uutta ilmettä

Mestiksen taustalla toista kautta toimiva Mestiksen brändi- ja strategiatyöryhmä on aktiivisesti ajanut eteenpäin uudistuksia, ja Mestiksellä on vahva tahtotila erottua joukosta vahvistamalla omaa imagoaan ja jatkamalla loistavaa työtään Suomen tulevia huippupelaajia ja myös uusia pitkän linjan Mestis-legendoja kasvattavana sarjana.


Mestikseen nousi viime kauden jälkeen kolme uutta joukkuetta: Kokkolan Hermes, Joensuun Jokipojat ja Rovaniemen Kiekko, joista jokainen tuo sarjaan vahvan maakuntakeskuksen.

Jokaisella näistä paikkakunnista jääkiekolla on vahva asema paikallisessa urheiluelämässä. Sen ovat todistaneet niin Hermeksen, Jokipoikien kuin RoKinkin edelliset Mestiksessä ja Suomi-sarjassa pelatut kaudet.

Kolmen sarjaan nousseen vahvan seuran lisäksi Mestis muuttuu muutenkin. Mestis tiedotti tämän viikon maanantaina ottavansa ensimmäisenä suomalaissarjana käyttöön kolmella kolmea vastaan pelattavan jatkoajan. Tuorein uudistus on Mestiksen logon vaihtaminen uuteen.

- Mestiksen brändiä on hiottu jo viime kesästä alkaen, ja sen vahvistamiseksi on tuotettu kattava markkinointisuunnitelma. Uuteen logoon haluttiin samoja elementtejä kuin vanhassakin logossa, mutta sen tulee myös edustaa Mestiksen arvoja, nuorekkuutta ja tuoreutta, kertoo Mestiksen varapuheenjohtaja Tuomas Haanpää.

Lähes 15 vuotta palvellut vanha Mestis-logo siirtyy historiaan, ja tilalla on kaksi uutta logoa. Mestiksen uutta virallista logoa käytetään kaikessa sarjaa koskevassa viestinnässä ja mainonnassa. Lisäksi Mestiksellä on niin sanottu kilpilogo, jota käytetään pääasiassa kaikissa tekstiileissä, asusteissa sekä isoissa promootiomateriaaleissa.

Kilpilogo on virallisen logon jalostettu, pidemmälle viety ja eri muotoon muokattu versio. Siinä on myös kaksitoista tähteä kuvaamassa Mestiksen joukkuemäärää. Logojen suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi vantaalainen digitoimisto Whitestone yhteistyössä Mestiksen kanssa.

- Mestiksen brändiuudistus ei tule jäämään vain logon päivitykseen, vaan koko brändi tullaan muuttamaan nykypäivän standardeja vastaavaksi. Nämä ovat isoja asioita kun Mestikselle luodaan omaa, kestävää identiteettiä suomalaiselle urheilukentälle.

- Mestis haluaa olla jatkossa koko valtakunnan sarja, joka tarjoaa mielenkiintoisen vaihtoehdon Liigalle ja muille lajeille. Mestis ja Mestiksen uusi ilme tulevat jatkossa näkymään laajemmin ja selkeämmin niin jäähalleilla kuin eri viestintävälineissäkin.

Mestiksen runkosarja alkaa 16. syyskuuta, jolloin pelataan täysi kuuden ottelun kierros. Mestari on selvillä viimeistään 22. huhtikuuta.

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: