Leijonat.fi

       

×

Pikkuleijonille jatkoaikatappio Hlinka-turnauksen päätöspelissä - ”Tavoitteenamme nousujohteinen kausi”

Ottelun olosuhteet olivat haastavat. Ottelun olosuhteet olivat haastavat. Kuva: Pekka Peltola

Perjantaina oli Pikkuleijonien osalta Ivan Hlinkan muistoturnauksen viimeinen pelipäivä. Ottelu pelattiin Tshekin puolella Breclavissa ja vastassa USA.


Ennen pelin alkua hallissa oli näkyvyyttä jääntasolla noin 15 metriä. Edellispäivän rankkasade ja kuuma keli tekivät olosuhteista haasteelliset. Isot tuulettimet mahdollistivat kuitenkin pelaamisen ja ottelu päätettiin viedä läpi suunnitelman mukaisesti. Välillä molempien joukkueiden kaikki pelaajat kävivät jäällä luistelemassa ympyrää sumun hälventämiseksi.

Maalihanat aukesivat ajassa 7.46. Toni Utunen sai kiekon viivaan Jesperi Kotkaniemeltä ja toimitti kiekon maalille. Leevi Aaltonen sai mailan väliin ja ohjasi Suomen 1-0-johtoon. Maali syntyi 5-3 ylivoimalla. USA tuli erässä vielä tasoihin Curtis Hallin täysosumalla.

Suomi siirtyi toisen erän alussa 2-1-johtoon. Myös ottelun kolmas maali oli ylivoimamaali. Johtomaalin ampui Kotkaniemi Rasmus Kuparin ja Kristian Tanuksen esityöstä. Toinen erä oli maalien muodossa ensimmäisen erän kaltainen, koska USA tasoitti jälleen. 2-2-maalin teki jälleen Hall. Pelin neljäskin maali syntyi ylivoimalla, kun Hall hiipi Suomen maalin takanurkalle ja laittoi kiekon yhdellä kosketuksella häkkiin.

Kolmas erä alkoi USA:n aloitusvoitolla. Joukkue pääsi hyökkäämään Suomen päätyyn ja ainoastaan 15 sekuntia oli ehtinyt kulua kolmatta erää, kun jenkit siirtyivät ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. 3-2-johtomaali oli samalla pelin ensimmäinen 5-5-pelissä tehty täysosuma.

Suomen tasoitusta saatiin odottaa aina pelin viimeiselle minuutille asti. Pelikello pysähtyi aikaan 59.41, kun Sampo Ranta ampui kiekon jäätä pitkin USA:n maaliin. Syöttöpisteet merkittiin Aaltoselle ja Tanukselle.

Edessä oli 3-3-jatkoaika. Yhdysvallat pääsi hallitsemaan kiekkoa hieman Pikkuleijonia enemmän ja voittomaalin ajassa 62.14 iski Ryder Donovan. Donovan ampui kiekon etuyläkulmasta sisään ohi Suomen maalissa pelanneen Kalle Nurmen. Tähän täysosumaan päättyi myös Suomen osalta Ivan Hlinkan muistoturnauksen ottelut ja USA korjasi voiton lukemin 3-4.

Päävalmentaja Tommi Niemelä tiivisti ottelun päätyttyä koko turnauksen annin seuraavasti:
- Turnauksessa saimme paljon tärkeää tietoa pelaajakohtaisesti. Samalla näimme missä menemme suhteessa muihin maailman kärkimaihin. Seuraavan kerran kokoonnumme kotiturnaukseen Hämeenlinnan seudulle marraskuussa. Tavoitteenamme on pelata nousujohteinen kausi, joka huipentuu keväällä pelattaviin MM-kisoihin Venäjällä.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: