Leijonat.fi

       

×

U18: Pikkuleijonien kenraaliharjoitus ei mennyt ihan putkeen - ”Näytti puutteet pelissämme”

Ottelu pelattiin Spisska Nova Vesissä, joka on toinen MM-kisapaikkakunnista. Suomi pelaa alkulohkovaiheessa Popradissa, jossa järjestetään myös turnauksen ratkaisupelit. Ottelu pelattiin Spisska Nova Vesissä, joka on toinen MM-kisapaikkakunnista. Suomi pelaa alkulohkovaiheessa Popradissa, jossa järjestetään myös turnauksen ratkaisupelit. Kuva: Mikko Palsola

Viikon leiri takana ja maanantaina kenraaliharjoituksena USA-peli. Päävalmentaja Juuso Nieminen puhui pelaajille pelipalaverissa, että nyt on sellainen vastustaja, joka mittaa missä me olemme menossa. Sitä kautta peli oli erittäin tärkeä MM-kisoihin valmistautumista varten.


Iso asia pelissä oli työmoraali eli kuinka paljon joukkue pystyy jättämään kentälle, koska tiedettiin jo etukäteen, että vastassa on erittäin fyysinen ja luisteluvoimainen joukkue.

Ensimmäisen erän alku näyttikin siltä, että Pikkuleijonat joutuvat koko ajan kamppailemaan puolustusalueella ja pitkä puolustaminen ei mahdollistanut omaa hyökkäyspelaamista. Kun neljä minuuttia oli pelattu, sai Pikkuleijonat aloituksen USA:n alueelle ja 100-0-aloitusvoiton jälkeen Eero Teräväinen toimitti kiekon maalille ja Santeri Virtanen siirsi Pikkuleijonat 1-0-johtoon.

Tämän jälkeen peli tasaantui ja selkeästi USA:kin tuli hieman varovaiseksi. Erän yhdeksännellä minuutilla Pikkuleijonille vihellettiin ottelun ensimmäinen jäähy ja välittömästi USA rankaisi, kuti viivasta ja ohjaus maalinedestä tasoitti ottelun 1-1:een.

Maalin jälkeen peli jatkui tasaisena ja ajassa 14.11 Santeri Virtanen onnistui jälleen maalin edestä suoran hyökkäyksen päätteeksi, syöttäjinä ketjukaverit Jesse Ylönen ja Aarne Talvitie. Erätauolle lähdettiin siis Pikkuleijonien 2-1-johdossa.

Erätauolla valmennus muistutti ottelun alun teemoista ja siitä, että USA tulee varmasti erän alkuun todella kovaa. Yllätys, yllätys, näin kävikin ja joistain syystä Pikkuleijonat ei ollut siihen valmis. USA tuli pyörremyrskyn lailla ja Pikkuleijonien oma peli sekosi. USA käytti tilanteen hyväkseen ja teki kolme maalia ensimmäisen seitsemän minuutin aikana.

Pikkuleijonat otti aikalisänkin, mutta sekään ei auttanut. Loppuerässä Pikkuleijonat pääsi taas peliin paremmin kiinni, mutta USA hallitsi pelitilanteita. Ensimmäinen kunnon tilanne saatiin aikaiseksi erän 12. minuutilla. Kahden erän jälkeen tilanne oli siis USA 4, Suomi 2.

Kolmanteen erään Pikkuleijonat tulivat taistellen, mutta harmittavasti yksi virhe, USA teki viidennen maalin ja sen jälkeen ottelu oli ohi. Pikkuleijonat kyllä yritti ja saikin luotua muutaman tekopaikan, mutta yritykset jäivät nyt hieman piippuun.

 

MM-halliin mahtuu 5500 katsojaa.

 

Pelin jälkeen päävalmentaja Nieminen totesi, että tämä oli hyvä peli, koska se näytti puutteet pelistä tällä hetkellä. Tästä on hyvä jatkaa kohti avausottelua. Muutama päivä aikaa hioa asioita kuntoon.

Meijän Bändin kenraaliharjoitus ei mennyt siis ihan putkeen, mutta se tarkoittaa yleensä sitä, että varsinainen keikka tulee olemaan parempi. Torstaina alkaa kisat ja avausvastustaja on isäntämaa Slovakia. Meijän Bändi on silloin valmis.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Poikien MM-kisojen otteluohjelma

 

 


U18 MM-KISAT 2017


Alle 18-vuotiaiden poikien maailmanmestaruudesta pelattiin Slovakian Popradissa ja Spisska Nova Vesissa 13.-23.4.2017.


Kisaviestinnässä käytimme hashtageja #U18fi #Pikkuleijonat ja #Leijonat


LOHKOJAKO

Alkulohko A (Poprad):
Kanada
Latvia
Slovakia
Suomi
Sveitsi

Alkulohko B (Spisska Nova Ves):
Ruotsi
Tshekki

USA
Valko-Venäjä
Venäjä


SUOMEN OTTELUT
Alkulohko:

To 13.04. 20:30
Slovakia 4-5 Suomi

La 15.04. 16:30
Suomi 5-1 Sveitsi

Su 16.04. 20:30
Latvia 2-7 Suomi

Ti 18.04. 16:30
Suomi 6-3 Kanada Kooste

Puolivälierät:
To 20.04.
14:30 Suomi 6-5 JA Tshekki Kooste
16:30 Kanada 3-7 Ruotsi
18:30 Venäjä 3-2 JA Slovakia
20:30 USA 4-2 Sveitsi

Välierät:
La 22.04.
16:30 Suomi 2-1 JA Venäjä
20:30 USA 4-3 JA Ruotsi

Mitaliottelut:
Su 23.04.
16:30 Pronssiottelu:

Venäjä 3-0 Ruotsi
20:30 Loppuottelu:
USA 4-2 Suomi

Ajat Suomen aikaa.


KOKO OTTELUOHJELMA JA TULOKSET


IIHF:N VIRALLISET KISASIVUT


SUOMEN MM-KISAJOUKKUE
Maalivahdit:
1 Ukko-Pekka Luukkonen
30 Lassi Lehtinen
31 Oskar Autio
Puolustajat:
2 Toni Utunen
4 Aleksi Anttalainen
5 Eero Teräväinen
6 Bernard Isiguzo
7 Urho Vaakanainen
21 Otto Latvala

27 Eemeli Räsänen
33 Miro Heiskanen
Hyökkääjät:
9 Santeri Aalto
10 Kristian Vesalainen
13 Joni Ikonen
18 Teemu Engberg
19 Jesperi Kotkaniemi
20 Linus Nyman
22 Santeri Virtanen
25 Aarne Talvitie
29 Jesse Ylönen
32 Jesse Koskenkorva
34 Rasmus Kupari
36 Olli Maansaari


MM-KISAT YLEN KANAVILLA
TV:n ohjelmaopas
Ylen maajoukkuesivut


KAIKKI PIKKULEIJONIEN UUTISOTSIKOT LEIJONAT.FI:SSÄ Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: